Kropshævning er en af de absolut bedste overkropsøvelser, så du kan egentlig ikke komme i gang med den hurtigt nok. Øvelsen findes i hvert fald i to variationer - og vi synes du er sej, uanset hvilken du kan udføre.

Pullup, kropshævning med overhåndsgreb

Pullup, kropshævning med overhåndsgreb

Hold fast i stangen med hænderne lidt bredere end skulderbreddde og håndfladerne pegende fremad. Træk dig op indtil du kigger over stangen og sænk dig kontrolleret igen.

Lær mere

Chinup, kropshævning med underhåndsgreb

Chinup, kropshævning med underhåndsgreb

Kropshævning med underhåndsgreb.

Lær mere

Hvis du også vil være en af de seje, kan følgende træningsprogram måske hjælpe dig til at kunne tage en kropshævning uden hjælp.

  • Hæng med strakte arme i baren. Først og fremmest skal du træne i at hænge i baren. Du skal mindst kunne hænge 20 sekunder i baren.

Når du trænet op til at kunne hænge i baren, er du klar til det egentlige træningsforløb. Vi foreslår at du træner tre gange om ugen. Nedenfor foreslår vi en øvelse pr. dag:

  • 1. dag: Hæng med bøjede arme. Hæng med bøjede arme, så du har baren cirka ud for dit brystben. Du skal lave 5 - 6 gentagelser, hvor du hænger i omkring 20 sekunder. Hvis det bliver alt for svært at hænge, skal du ikke lave flere gentagelser den dag.
  • 2. dag: Kropshævning med hjælp. Hæng i baren og lav kropshævninger med hjælp. Du skal have lige nøjagtig så meget hjælp, at du kan lave fx 5 gentagelser og lav tre sæt.
  • 3. dag: Superlangsom nedsænkning. Start med bøjede arme og sænk dig så langsomt som du overhovedet kan. Lav 5 - 6 gentagelser.

Har du andre forslag til, hvordan man kan komme i gang med at lave en kropshævning?

Jeg har skrevet lidt mere om forskellen på chinups og pullups her.

Skriv en kommentar