Wahoo RGT Cycling: Gratis alternativ til Zwift

5 minutters læsning

Her har du en guide til at cykle på hometrainer med RGT Cyling. Det er en virtuel cykelplatform, som kan gøre indendørs træningen lidt mere interessant.

Wahoo RGT Cykling er et alternativ til det meget populære Zwift. Fordelen ved Wahoo RGT Cykling er, at du kan komme i gang gratis og køre nogle enkelte ruter uden at skulle betale. Samtidig kan du også gratis deltage i events på platformen. Bl.a. derfor køres DM også på RGT i 2022.

Her har du en guide til at cykle på hometrainer med RGT Cyling. Det er en virtuel cykelplatform på hometrainer, som kan gøre indendørs træningen lidt mere interessant.

Wahoo RGT Cykling er et alternativ til det meget populære Zwift. Fordelen ved RGT Cykling er, at du kan komme i gang gratis og køre nogle enkelte ruter uden at skulle betale. Samtidig kan du også gratis deltage i events på platformen. Bl.a. derfor køres DM også på RGT i 2022.

Wahoo RGT Cycling

Hvad er Wahoo RGT Cycling?

Wahoo RGT Cycling er en relativt ny platform inden for træning på hometrainer. Det er gratis at deltage i cykelløb på platformen. Du skal altså ikke betale et abonnement for at køre på platformen.

RGT Cycling har lige nu også et lille forspring på en mere realistisk dynamik i løbene. På RGT Cycling kan du blive lukket inde i en sprint, hvis du sidder forkert. Du kan heller ikke træde rundt i skarpe sving, hvor farten altså bliver lidt lavere.

I 2022 køres flere af de nationale forbund deres mesterskaber på RGT Cycling, og USA benytter fx platformen til at udtage deres landshold, som i 2022 køres på Zwift.

Gratis klublogin

Cycling Danmark har lavet et samarbejde med RGT Cycling. Det betyder, at cykelklubber kan få et gratis adgang til platformen. Det betyder, at klubberne gratis kan arrangere både cykelløb, cykelruter og træninger på platformen.

Fordele ved RGT Cycling

RGT Cykling fungerer rigtig godt. Du behøver kun en app til at styre platformen. Jeg synes grafikken i appen er lidt bedre end Zwift, og det er lidt lettere at have overblik over ruten, mens du kører.

Desuden tæller det altid i min bog, at platformen er gratis. Udvalget af ruter på den gratis udgave og træninger er meget begrænset, men du kan gratis deltage i alle de enkelte løb og events.

Fordelene ved at bruge RGT Cycling som din virtuelle cykelplatform omfatter :

  • Platformen er gratis at bruge for den begrænsede udgave.
  • Der er et stort udvalg af løb og begivenheder at deltage i, og der er noget for enhver smag.
  • Grafikken og app-designet er god, hvilket gør oplevelsen meget realistisk.

Ulemper ved RGT

Jeg synes ikke, at der er så mange ulemper ved RGT Cykling. Hvis du gerne vil køre på en social platform med flere brugere, så er Zwift i øjeblikket et bedre alternativ, men jeg tror RGT Cykling kommer efter det ganske snart.

Hvis du gerne vil have en mere livagtig grafik, så er Rouvy eller BKOOL formentlig bedre alternativer, da de tager udgangspunkt i realistiske optagelser.

RGT Cykling kan heller ikke connecte til så mange eksterne services som Zwift. Det er dog ikke noget problem for mig, da jeg optager alle mine træninger på Garmin Connect, så jeg har alle træningsdata samlet der. Så synkroniserer jeg mine Zwift og RGT træninger op til Strava og sletter de træningspas på Strava, der bliver synkroniseret fra Garmin.

På Strava kan jeg således dele alle mine træninger og løb på en fornuftig måde, men jeg bruger Garmin Connect til at analysere min træning.

Zwift har et større netværk, og de har Companion app’en, som rigtig mange mennesker synes er rigtig smart til at få overblik over fællesskabet og events. Samtidig er der Zwiftpower, som giver et godt overblik over dine data fra de løb, du har deltaget i.

Sådan bruger du RGT Cycling

Du skal først og fremmest bruge en hometrainer før du kan gå i gang med at køre RGT Cycling. Langt de fleste nyere hometrainers kan bruges med programmet til RGT Cycling. RGT Cycling bruger ANT+ og Bluetooth Smart til at oprette forbindelse til trænere.

Når du har downloadet RGT appen, skal du oprette en konto. Det kan du gøre direkte i appen eller på hjemmesiden.

Hvis du vil bruge RGT Cycling sammen med en pulsmåler, skal du tilslutte pulsmåleren til appen. RGT Cycling bruger ANT+ og Bluetooth Smart til at oprette forbindelse til pulsmåler.

Når du har konfigureret alt, kan du begynde at køre!

Når du er færdig med at køre, skal du ikke glemme at synkronisere din træning i din træningslogbog. RGT Cycling synkroniserer med Garmin Connect, Strava og TrainingPeaks.

Det er det hele! Nu er du klar til at begynde at cykle på RGT Cycling. God fornøjelse med turen!

Begivenheder og løb, der er tilgængelige på RGT Cycling

RGT Cycling tilbyder en bred vifte af arrangementer og løb. Du kan finde noget for enhver smag, uanset om du er nybegynder eller en erfaren rytter.

Her er nogle af de begivenheder og løb, der er tilgængelige på RGT Cycling:

  • De hollandske bjerge Grand Tour (DMG)
  • Den belgiske vaffelkørsel (BWR)
  • Udfordringen i de franske alper (FAC)
  • Udfordringen i de schweiziske alper (SAC)
  • Den italienske Dolomites Challenge (IDC)

Dette er blot nogle af de begivenheder og løb, der er tilgængelige på RGT Cycling. Tjek hjemmesiden for at få flere oplysninger.

RGT ligaen

RGT-ligaen køres på Wahoo RGT-platformen, og den er kun for danske statsborgere. I modsætning til BKOOL-ligaen, så er denne konkurrence gratis, fordi du kan køre gratis på RGT.

Du skal tilmelde dig de enkelte løb via tilmeldingslinks i løbsoversigterne på RGT-ligaen. Løbene er ikke offentlige på RGT, fordi de kun er for danskere.

Du kan læse reglerne her.

RGTDB-ranking

Hvis du kører mange løb på RGT, så kan du overveje at blive en del af RGTDB. Her samler du point og bliver klassificeret efter dine resultater i de forskellige løb. Siden er ikke så avanceret som Zwiftpower, men den er meget sjov at lege med.

Tjek RGTDB

Konklusion

RGT Cycling er et gratis alternativ til Zwift, der tilbyder nogle fordele i forhold til sidstnævnte. RGT Cycling forsøger at være lidt mere realistisk med hensyn til løbsdynamikken, og der er ikke behov for at betale et abonnementsgebyr for at deltage i begivenheder på platformen.

Derudover er grafikken på Wahoo RGT Cycling-appener lidt bedre end på Zwift-appen, og det er lettere at få et overblik over ruten, mens man kører. RGT Cycling har dog ikke så mange brugere som Zwift, og udvalget af ruter på den gratis version er meget begrænset.

Ikke desto mindre er RGT Cycling en god mulighed for dem, der er på udkig efter en gratis alternativ til Zwift.

Relateret: Zwift - Rouvy - BKOOL

Kommentarer