MyWhoosh Cycling: Gratis alternativ til Zwift

4 minutters læsning

Her har du en guide til at cykle på hometrainer med MyWhoosh Cycling. Det er en virtuel cykelplatform, som kan gøre indendørs træningen lidt mere interessant.

MyWhoosh Cykling er et alternativ til det meget populære Zwift. Fordelen ved MyWhoosh Cykling er, at du kan komme i gang gratis og køre nogle enkelte ruter uden at skulle betale. Samtidig kan du også gratis deltage i events på platformen.

Her har du en guide til at cykle på hometrainer med MyWhoosh Cyling. Det er en virtuel cykelplatform på hometrainer, som kan gøre indendørs træningen lidt mere interessant.

MyWhoosh Cykling er et alternativ til det meget populære Zwift. Fordelen ved MyWhoosh Cykling er, at du kan komme i gang gratis og køre nogle enkelte ruter uden at skulle betale. Samtidig kan du også gratis deltage i events på platformen. Bl.a. derfor køres VM også på MyWhoosh i 2022.

MyWhoosh Cycling

Hvad er MyWhoosh Cycling?

MyWhoosh Cycling er en relativt ny platform inden for træning på hometrainer. Det er gratis at deltage i cykelløb på platformen. Du skal altså ikke betale et abonnement for at køre på platformen.

MyWhoosh har lige nu også et lille forspring på en mere realistisk dynamik i løbene. På MyWhoosh kan du blive lukket inde i en sprint, hvis du sidder forkert. Du kan heller ikke træde rundt i skarpe sving, hvor farten altså bliver lidt lavere.

I 2022 køres flere af de nationale forbund deres mesterskaber på MyWhoosh, og USA benytter fx platformen til at udtage deres landshold, som i 2022 køres på Zwift.

Fordele ved MyWhoosh

MyWhoosh Cykling fungerer rigtig godt. Du behøver kun en app til at styre platformen. Jeg synes grafikken i appen er lidt bedre end Zwift, og det er lidt lettere at have overblik over ruten, mens du kører.

Desuden tæller det altid i min bog, at platformen er gratis. Udvalget af ruter på den gratis udgave og træninger er meget begrænset, men du kan gratis deltage i alle de enkelte løb og events.

Fordelene ved at bruge MyWhoosh som din virtuelle cykelplatform omfatter :

  • Platformen er gratis at bruge for den begrænsede udgave.
  • Der er et stort udvalg af løb og begivenheder at deltage i, og der er noget for enhver smag.
  • Grafikken og app-designet er god, hvilket gør oplevelsen meget realistisk.

Ulemper ved MyWhoosh

Jeg synes ikke, at der er så mange ulemper ved MyWhoosh Cykling. Hvis du gerne vil køre på en social platform med flere brugere, så er Zwift i øjeblikket et bedre alternativ, men jeg tror MyWhoosh Cykling kommer efter det ganske snart.

Hvis du gerne vil have en mere livagtig grafik, så er Rouvy eller BKOOL formentlig bedre alternativer, da de tager udgangspunkt i realistiske optagelser.

MyWhoosh Cykling kan heller ikke connecte til så mange eksterne services som Zwift. Det er dog ikke noget problem for mig, da jeg optager alle mine træninger på Garmin Connect, så jeg har alle træningsdata samlet der. Så synkroniserer jeg mine Zwift og MyWhoosh træninger op til Strava og sletter de træningspas på Strava, der bliver synkroniseret fra Garmin.

På Strava kan jeg således dele alle mine træninger og løb på en fornuftig måde, men jeg bruger Garmin Connect til at analysere min træning.

Zwift har et større netværk, og de har Companion app’en, som rigtig mange mennesker synes er rigtig smart til at få overblik over fællesskabet og events. Samtidig er der Zwiftpower, som giver et godt overblik over dine data fra de løb, du har deltaget i.

Sådan bruger du MyWhoosh

Du skal først og fremmest bruge en hometrainer før du kan gå i gang med at køre MyWhoosh. Langt de fleste nyere hometrainers kan bruges med programmet til MyWhoosh. MyWhoosh bruger ANT+ og Bluetooth Smart til at oprette forbindelse til trænere.

Når du har downloadet MyWhoosh appen, skal du oprette en konto. Det kan du gøre direkte i appen eller på hjemmesiden.

Hvis du vil bruge MyWhoosh sammen med en pulsmåler, skal du tilslutte pulsmåleren til appen. MyWhoosh bruger ANT+ og Bluetooth Smart til at oprette forbindelse til pulsmåler.

Når du har konfigureret alt, kan du begynde at køre!

Når du er færdig med at køre, skal du ikke glemme at synkronisere din træning i din træningslogbog. MyWhoosh synkroniserer med Garmin Connect, Strava og TrainingPeaks.

Det er det hele! Nu er du klar til at begynde at cykle på MyWhoosh. God fornøjelse med turen!

Begivenheder og løb, der er tilgængelige på MyWhoosh

MyWhoosh tilbyder en bred vifte af arrangementer og løb. Du kan finde noget for enhver smag, uanset om du er nybegynder eller en erfaren rytter.

Her er nogle af de begivenheder og løb, der er tilgængelige på MyWhoosh:

  • De hollandske bjerge Grand Tour (DMG)
  • Den belgiske vaffelkørsel (BWR)
  • Udfordringen i de franske alper (FAC)
  • Udfordringen i de schweiziske alper (SAC)
  • Den italienske Dolomites Challenge (IDC)

Dette er blot nogle af de begivenheder og løb, der er tilgængelige på MyWhoosh. Tjek hjemmesiden for at få flere oplysninger.

Konklusion

MyWhoosh er et gratis alternativ til Zwift, der tilbyder nogle fordele i forhold til sidstnævnte. MyWhoosh forsøger at være lidt mere realistisk med hensyn til løbsdynamikken, og der er ikke behov for at betale et abonnementsgebyr for at deltage i begivenheder på platformen.

Derudover er grafikken på MyWhoosh Cycling-appener lidt bedre end på Zwift-appen, og det er lettere at få et overblik over ruten, mens man kører. MyWhoosh har dog ikke så mange brugere som Zwift, og udvalget af ruter på den gratis version er meget begrænset.

Ikke desto mindre er MyWhoosh en god mulighed for dem, der er på udkig efter en gratis alternativ til Zwift.

Relateret: Zwift - Rouvy - BKOOL

Kommentarer