Træningsøvelser: De bedste øvelser til styrketræning 🏋

Vi har samlet de bedste træningsøvelser, udstrækningsøvelser og styrketræningsøvelser. Vi har lavet en grundig forklaring af alle øvelserne, og der er både øvelser til styrketræning, konditionstræning, yoga, udstrækning, mobilitet og cardio.

Hvis du er på udkig efter maveøvelser, armøvelser, benøvelser, brystøvelser, balleøvelser, rygøvelser, skulderøvelser, så har vi lavet en selvstændig side om de muskelgrupper. Vi har også skrevet selvstændigt om balanceøvelser, coretræning eller udstrækningsøvelser.

Hvis ud gerne vil hjælpe med at forbedre beskrivelserne, eller der mangler den helt perfekte øvelse, så skriv endelig.

Seneste opdaterede øvelser

Her kan du se de nyeste træningsøvelser.

Lunges

Lunges

Lunges er en effektiv benøvelse, som træner hele underkoppen, og samtidig stiller krav til din balance og koordination. Udfaldsskridtet træner både forlår og...

Squat

Squat

Squat er en helt grundlæggende øvelse i styrketræning. Her får du en guide til squat teknik og alle mulige variationer af squat.

Dødløft

Dødløft

Dødløft er en af de store hoftedominerede multiøvelser, som kan passe rigtig godt ind i de fleste træningsprogrammer, fordi den træner hoften. Her kigger vi ...

Arnold press

Arnold press

Arnold press er en god klassisk basisøvelse for skulderen, som selveste Arnold Schwarzenegger brugte i sin træning. Arnold press kombinerer lateral raise og ...

Maveøvelser, mavetræning og coretræning

Vi har en lang række maveøvelser, som kan hjælpe dig med at få en stærkere og mere udholdende core og kropsstamme. Maveøvelserne kan enten udføres med kropsvægt, håndvægte, elastikker, bolde og hjul. Du kan også læse meget mere om kropsstammetræning og coretræning i dette indlæg og udfordringerne med fedttab på maven.

Se alle maveøvelser.

Armøvelser

Vi har samlet det bedste og mest effektive armøvelser til træning af biceps og triceps, men også øvelser der udfordrer underarmene.

Læs mere om armøvelser til triceps, biceps og underarmene her.

Benøvelser

Bentræning kan foregå med virkelig mange forskellige øvelser. Bentræning kan foregå både med frie vægte og lave squat og lunges og i benmaskine som benpres og leg extensions. Du kan finde øvelser med vægtstang, håndvægte, kettlebells og Safety Squat Bar. Dødløft er også en af de gode benøvelser.

Tjek alle benøvelser.

Brystøvelser

Vi har samlet en masse effektive styrketræningsøvelser til brystet både med vægtstang, håndvægte, kabel og elastik, så du kan varirere, hvordan du rammer brystmusklen på den bedst mulige måde.

Se alle brystøvelser.

Balleøvelser

Dine baller bliver trænet i mange forskellige bevægelser. Vi har samlet alle de bedste og mest effektive baldeøvelser her, som du kan lave både hjemme og i styrketræningscenteret.

Se alle balleøvelser.

Rygøvelser

Din ryg skal bruges og udfordres med de bedste og mest effektive øvelser i din rygtræning. Jeg synes de bedste rygøvelser er basisøvelser, hvor du kan løfte meget vægt i horisontale træk (som rows) og vertikale træk (som chinup og pullup), men husk også at de mange variationer af dødløft er fremragende til at træne ryggen.

Se alle rygøvelser.

Skulderøvelser

Skuldertræning skal tage højde for et kompliceret led, og du kan vælge forskellige øvelser til at træne din skulder. Skulderøvelser handler naturligvis om armstrækninger, rows og pullups og chinups, men der er også andre øvelser, der udfordrer skulderbladet og for- og bagskulder på forskellige måder.

Jeg har skrevet lidt om skulderøvelser og træning af bagskulderen og rotatormanchetten, og du kan også læse mere om anatomiske opbygning af skulderleddet.

Se alle skulderøvelser.

Balanceøvelser

Balancetræning bør være en del af din træning, da træning af balance forebygger skader. Vi har kigget på, hvad balance er, og hvordan du træner din balance mest effektivt med balanceøvelser?

Læs mere om balance og balanceøvelser.

Strækøvelser og smidighedsøvelser

Udstrækning og udspænding bliver brugt i rigtig mange idrætsgrene. Udstrækningsøvelser bliver ofte brugt for at blive smidigere, så de kaldes også ofte smidighedsøvelser eller strækøvelser.

Læs mere om strækøvelser og smidighedstræning

Foamrolling og lacrossbolde

Foamrolling med en foam roller har til formål at løsne spændte og ømme muskler. Du kan også bruge en lacrossebold til at løsne trigger points. Når du afspænder musklerne ved at bearbejde dine trigger points, så kan du ofte opleve at bevæge dig mere frigjort.

Læs mere om foamrolling og self-myofacial release.

Artikler om træningsøvelser

Hvordan lærer jeg at tage en armstrækning?

Hvordan lærer jeg at tage en armstrækning?

3 minutters læsning

Alle raske mennesker bør kunne tage mindst fem armstrækninger, hvor man kun rører jorden med hænderne og tæerne. Hvis ikke du kan, så får du nogle tips til a...

Alle 405 træningsøvelser til træning

Vi har i alt samlet 405 træningsøvelser, som du kan bruge i din træning.

Achillessene, excentrisk

Achillessene, excentrisk

Stå med tæerne på en kant med hælene ud over. Rejs dig op på tæerne, og derefter sænker du dig ned på den ene fod. Rejs dig op på tæerne med begge fødder. Ge...

Alternating swiss ball step offs

Alternating swiss ball step offs

Hav begge fødder på en stor træningsbold, mens armene støtter på jorden. Skiftevis tager du et strakt ben ud til siden af bolden, mens du holder kroppen stra...

Anti-rotation in cable, wide stance

Anti-rotation in cable, wide stance

I kabeltræk tager du fat i et reb med overhåndsgreb. Stå i en bredstående med siden til. Du fører dine strakte arme ud til siden uden at rotere i kroppen. La...

Archer pushups

Archer pushups

Archer pushups kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien armstrækninger.

Armgang

Armgang

Armgang kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien hård styrkeøvelse.

Armstand, grib bold, returner bolden.

Armstand, grib bold, returner bolden.

Stil dig i udgangsposition til armstand. Få en makker til at kaste en bold til dig, som du griber og returnerer. Som en udvidelse kan du returnere bolden med...

Armstrækning TRX

Armstrækning TRX

Start med strakt krop og strakte arme i TRX’en. Sænk dig derefter ned mod gulvet og stræk armene igen. Hold kroppen ret gennem hele øvelsen.

Armstrækning, Spiderman

Armstrækning, Spiderman

Armstrækning hvor knæet føres på siden af kroppen og op mod albuen, mens du sænker dig ned mod gulvet, og hvor benet strækkes mens du går op. Skift.

Armstrækning, Superman

Armstrækning, Superman

Udfør en almindelig armstrækning. Når du har strakte arme, løfter du ben og arm diagonalt, mens du kun støtter på modsatte hånd og fod.

Armstrækning, T

Armstrækning, T

Lav en armstrækning. Når du har strakte arme, løfter du den ene arm op, så du står som et T og overkroppen er vinkelret på gulvet.

Armstrækning, benene hævet

Armstrækning, benene hævet

Placer fødderne på en bænk i en højde så din krop er vandret når du har strakte arme med hænderne i gulvet. Sænk dig derefter ned til gulvet og op igen. Hold...

Armstrækning, easy spiderman

Armstrækning, easy spiderman

Lav en almindelig armstrækning. På vejen ned fører du knæet op mod armhulen uden at ændre andet i din kropsposition. På vej op igen fører du benet tilbage. N...

Armstrækning, en arm

Armstrækning, en arm

Hold balancen på fødderne og en arm. Spænd godt op i resten af kroppen. Sænk dig ned på en arm og tilbage til udgangspunktet.

Armstrækning, hindu or yoga

Armstrækning, hindu or yoga

Stå som et V med hænder og fødder i gulvet. Når hovedet er mellem hænderne strækkes armene helt (shrug). Hælen skal være så tæt på gulvet som muligt. Fra den...

Armstrækning, med bold

Armstrækning, med bold

Armstrækning, med bold kan trænes med boldmedicinbold. Øvelsen er en del af kategorien armstrækninger, pres. Armstrækning, med bold træner arme, bryst, core,...

Armstrækning, med rows

Armstrækning, med rows

Hold en håndvægt i hver hånd og støt på hænderne og tæerne. Lav en armstrækning. Når du har strakte arme, trækker du en af håndvægtene op fra gulvet. Skift.

Armstrækning, på tæerne

Armstrækning, på tæerne

Start med strakt krop og strakte arme. Sænk dig derefter ned mod gulvet og stræk armene igen. Hold kroppen ret gennem hele øvelsen.

Arnold press

Arnold press

Arnold press er en god klassisk basisøvelse for skulderen, som selveste Arnold Schwarzenegger brugte i sin træning. Arnold press kombinerer lateral raise og ...

Atomic situp

Atomic situp

Atomic situps er en øvelse, der træner den lige mavemuskel og hoftebøjerne.

Baglår på swissbold

Baglår på swissbold

Start med hælene på bolden og ryggen på gulvet og strakte ben. Fra denne position trækker du bolden ind under dig. Du kan lave øvelsen både med et eller to b...

Baglår, glid ud, to ben

Baglår, glid ud, to ben

Lig på ryggen. Skyd hoften op. Med en klud under fødderne lader du fødderne glide udad indtil kroppen er så ret som muligt. Træk benene tilbage igen.

Baglår, glidud et ben

Baglår, glidud et ben

Lig på ryggen. Skyd hoften op og stræk det ene ben. Med en klud under den anden fod lader du fødderne glide udad indtil kroppen er så ret som muligt. Træk di...

Balance på bold

Balance på bold

Prøv at holde balancen siddende på knæene på en stor træningsbold.

Balance på et ben

Balance på et ben

Stå på et ben, mens du løfter det andet ben op bagud i en 90 graders vinkel. Det løftede ben må ikke røre det andet ben. Når du har balancen, lukker du øjnene.

Balancebom

Balancebom

Balancebom kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance, balanceøvelser.

Balancehop

Balancehop

Stil dig op på en træstub. Hold balancen. Når du har balancen, hopper du op og ned fra træstubben.

Balancekrabbe

Balancekrabbe

Stil dig i krabbestilling. Løft nu højre ben og venstre arm op i luften og balancér på venstre ben og højre arm. Hold balancen i 5 sek. og skift arm/ben.

Baller, quadruped hip extension

Baller, quadruped hip extension

Støt på knæ og hænder. Det ene ben løftes med bøjet knæ. Stræk hoften så meget du kan og hold stillingen i fem sekunder. Slap af. Gentag.

Bear squat

Bear squat

Bear squat kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse. Bear squat træner core, forlår, og mave.

Benpres

Benpres

Benpres hedder også leg extension eller leg press på engelsk. Benpres foregår i maskine og er ikke så teknisk krævende. Derfor giver benpres mulighed for at ...

Bent over rows

Bent over rows

Bent over rows (BOR) eller barbell rows er en af de mest udbredte basisøvelser for ryggen. Bent over rows er en horisontal trækøvelse, hvor du træner den bre...

Biceps curl

Biceps curl

Hold håndvægtene i strakte arme langs kroppen med håndryggen væk fra kroppen. Før vægten op mod skulderen, mens du laver en rotation i underarmen.

Biceps, kabeltræk

Biceps, kabeltræk

Stå i god balance og tag fat i håndtaget. Start med strakte arme og bøj dem maksimalt. Sørg for at kroppen ikke hjælper til, men kun armene laver arbejdet.

Bildæk, back throw

Bildæk, back throw

Bildæk, back throw kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse.

Bildæk, lunges

Bildæk, lunges

Bildæk, lunges kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Bildæk, lunges II

Bildæk, lunges II

Bildæk, lunges II kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Bildæk, maveøvelse

Bildæk, maveøvelse

Bildæk, maveøvelse kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Bildæk, maveøvelse II

Bildæk, maveøvelse II

Bildæk, maveøvelse II kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Bildæk, prowler

Bildæk, prowler

Bildæk, prowler kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls.

Bildæk, russian twist

Bildæk, russian twist

Bildæk, russian twist kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Bildæk, side slams

Bildæk, side slams

Bildæk, side slams kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Bildæk, slams

Bildæk, slams

Bildæk, slams kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls.

Bildæk, slå et træ

Bildæk, slå et træ

Bildæk, slå et træ kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Bildæk, swing overhead

Bildæk, swing overhead

Bildæk, swing overhead kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Bildæk, swing slam

Bildæk, swing slam

Bildæk, swing slam kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse.

Bildæk, træ og slam

Bildæk, træ og slam

Bildæk, træ og slam kan trænes med bildæk. Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls.

Bird dog

Bird dog

Start med at hvile på knæ og arme. Løft den ene arm og modsatte fod indtil begge er parallelle med gulvet. Lav bevægelsen uden at vride i hoften. Sænk igen. ...

Bjørnekravl

Bjørnekravl

Hold kroppen så tæt på jorden som muligt, mens du på alle fire kravler fremad ved at føre knæene ud til siden og op mod armene.

Bokning, slå i maven

Bokning, slå i maven

Bokning, slå i maven kan trænes med boksehandsker. Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls. Bokning, slå i maven træner arme og mave.

Bottom up KB carry

Bottom up KB carry

Bottom up KB carry kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme, koordination og balance, loaded carries. Bottom up KB carry træner...

Box jump

Box jump

Spring fra jorden op på en kasse. Land med det meste af foden på kassen. Inden du springer ned, skal du udvise kontrol.

Brettzel

Brettzel

Brettzel kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien mobilitet. Brettzel træner baller, forlår, og øvre ryg.

Brettzel 2.0

Brettzel 2.0

Brettzel 2.0 kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien mobilitet.

Brettzel 3.0

Brettzel 3.0

Brettzel 3.0 kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien mobilitet.

Bulgarian split squat

Bulgarian split squat

Squat med forskudte ben, hvor det bagerste ben er på en bænk. Evt. med håndvægte i hænderne.

Bulgarian training bag

Bulgarian training bag

Hold den bulgarske træningssæk i hver sin ende. Sving den skiftevis den ene og anden vej rundt om hovedet.

Burpees

Burpees

Sæt hænderne ned til fødderne. Spring tilbage med fødderne. Lig dig fladt ned på gulvet. Spring igen frem med fødderne, så du står på hele fodsålen. Herfra s...

Bænkpres

Bænkpres

Liggende på en bænk og skub vandret.

Bænkpres, decline

Bænkpres, decline

Liggende på en skrå bænk med et let fald bruger du enten håndvægte eller en vægtstang. Bevægelsen starter med strakte arme og vægten føres ned indtil albuern...

Bænkpres, incline

Bænkpres, incline

Liggende på en skrå bænk på omkring 45 grader bruger du enten håndvægte eller en vægtstang. Bevægelsen starter med strakte arme og vægten føres ned indtil al...

Cable cross

Cable cross

Cable cross kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien .

Captains Chair

Captains Chair

Hvil på armstøtterne. Bøj i hoften til benene er vandrette med jorden. Kontrolleret tilbage til udgangspunktet.

Chest push medicinbold

Chest push medicinbold

Chest push medicinbold kan trænes med medicinbold. Øvelsen er en del af kategorien pres. Chest push medicinbold træner arme og bryst.

Chinese Back Plank

Chinese Back Plank

Chinese Back Plank kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien .

Chinup, kropshævning med underhåndsgreb

Chinup, kropshævning med underhåndsgreb

Chinup, kropshævning med underhåndsgreb kan trænes med bar. Øvelsen er en del af kategorien træk, armøvelser, kropshævninger. Chinup, kropshævning med underh...

Contalateral knee touch

Contalateral knee touch

Contalateral knee touch kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Contalateral knee touch træner core og mave.

Contalateral toe touch

Contalateral toe touch

Contalateral toe touch kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Contalateral toe touch træner core og mave.

Copenhagen Plank

Copenhagen Plank

Copenhagen Plank kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien .

Cronus Squat

Cronus Squat

Cronus Squat kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien squat.

Crosstrainer

Crosstrainer

Crosstrainer kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien cardiomaskiner.

Cuban press

Cuban press

Hold vægtstangen i strakte arme. Før den op langs kroppen ved at føre albuerne udad indtil albuen er lige så højt oppe som skuldrene. Roter i overarmen så væ...

Curl up

Curl up

Start rygliggende med hænderne på maven og bøjede knæ. Lad hænderne følge lårene over knæene og ned ad skinnebenene indtil du sidder op.

Cykel, kondicykel

Cykel, kondicykel

Cykel, kondicykel kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien cardiomaskiner.

Cykelmaveøvelse

Cykelmaveøvelse

Lig på ryggen. Hænderne bag nakken. Kør skiftevis albuen hen til knæet i modsatte side, mens du cykler med benene.

Dead bug

Dead bug

Lig på ryggen med armene strakt op i luften og benene bøjet 90 grader. Gør lænden flad. Stram i mavemusklerne. Stræk det ene ben indtil du lige lader hælen r...

Dips

Dips

Spring op i stativet. Sænk dig til overarmen cirka er vandret og pres dig op igen.

Dips med bænk

Dips med bænk

En tricepsøvelse, hvor kropsvægten bruges som belastning.

Dips med makker

Dips med makker

Parvis. Den ene støtter på armene og benene og skyder hoften op i vejret. Benene er rimeligt spredte. Den anden sætter armene på knæene og begynder at lave d...

Dips, med coretræning

Dips, med coretræning

To sammen. En gør klar til at lave almindelige dips, mens den anden holder benene. En gang imellem slipper den stående benet på den arbejdende. Den arbejdend...

Double Under

Double Under

Sjipning hvor rebet føres to gange under fødderne, inden det rører jorden igen.

Dragon flags

Dragon flags

Dragon flags er opfundet af Bruce Lee, og Pavel Tsatsouline har med bogen ‘Bullet Proof Abs’ gjort øvelsen populær igen. Det er en virkelig hård maveøvelse.

Drop and touch

Drop and touch

Fra stående rækker du med den ene hånd frem, mens du fører det andet ben bagud, så du til sidst står i et T.

Drop lunges

Drop lunges

Drop lunges, hvor det ene ben føres bag det forreste bøjede ben.

Dødløft

Dødløft

Dødløft er en af de store hoftedominerede multiøvelser, som kan passe rigtig godt ind i de fleste træningsprogrammer, fordi den træner hoften. Her kigger vi ...

Dødløft, et ben

Dødløft, et ben

Stå med en hændvægt i hver hånd. Mens du balancerer på et ben, læner du dig forover samtidig med at det andet ben føres bagud, indtil du står i et T. Rejs di...

Dødløft, stivbenet

Dødløft, stivbenet

Grib stangen fra gulvet med cirka skulderafstand mellem hænderne. Stå med benene i skulderbredde. Med så strakte ben som muligt, hæver du stangen, mens du sø...

Dødløft, sumo

Dødløft, sumo

Stå med bredstående og tæerne pegende lidt udad. Tag fat i stangen mellem dine ben. Rejs dig op ved at rette knæene og hoften ud og sænk stangen igen.

Dødløft, sumo med makker

Dødløft, sumo med makker

Parvis. Den arbejdende står op. Den anden står i armstrækningsstand. Den anden holder vedkommendes ben i sine hænder mellem sine egne ben og laver sumo dødlø...

Egypteren

Egypteren

Egypteren kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance, mobilitet. Egypteren træner skuldre.

Eye spirals

Eye spirals

Kig lige ud. Hold en blyant ude i siden af dit synsfelt, mens du bliver ved med at kigge ligeud. Før langsomt blyanten rundt i en cirkel, mens du følger blya...

Facepull

Facepull

Facepulls udføres ed at holde i rebhåndtaget med overhåndsgreb. I god balance trækker du rebet hen mod dine øjenbryn, mens du holder hovedet og skuldrene i s...

Fire hydrant

Fire hydrant

Støt på hænder og knæ og tæer. Løft langsomt det ene knæ ud til siden, indtil underbenet er parallelt med jorden. Sænk det langsomt igen.

Fire hydrant - straight legged

Fire hydrant - straight legged

Fire hydrant - straight legged kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Fire hydrant - straight legged træner baller.

Floor press

Floor press

Floor press kan trænes med bar. Øvelsen er en del af kategorien . Floor press træner bryst og skuldre.

Floor wipers

Floor wipers

Lig på ryggen med en vægtstang i strakte arme. Før skiftevis benene op til den ene og den anden side. Sørg for at holde lænden i gulvet, når benene er strakt...

Foamrolling IT-band

Foamrolling IT-band

Foamrolling IT-band kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling.

Foamrolling baglår

Foamrolling baglår

Foamrolling baglår kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling.

Foamrolling balle

Foamrolling balle

Foamrolling balle kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling. Foamrolling balle træner baller.

Foamrolling forlår

Foamrolling forlår

Foamrolling forlår kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling. Foamrolling forlår træner forlår.

Foamrolling inderlår

Foamrolling inderlår

Foamrolling inderlår kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling. Foamrolling inderlår træner forlår.

Foamrolling læg

Foamrolling læg

Foamrolling læg kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling. Foamrolling læg træner lægge.

Foamrolling nedre ryg

Foamrolling nedre ryg

Foamrolling nedre ryg kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling.

Foamrolling skinneben

Foamrolling skinneben

Foamrolling skinneben kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling.

Foamrolling øvre ryg

Foamrolling øvre ryg

Foamrolling øvre ryg kan trænes med foamroller. Øvelsen er en del af kategorien foamrolling. Foamrolling øvre ryg træner øvre ryg.

Fodledsrotationsøvelse

Fodledsrotationsøvelse

Du stiller dig med fødderne parallelt, hvorefter du samler foreste del af fødderne. Efterfølgende samles hælene. Så fjernes den foreste del af fødderne igen ...

Forhindringsbanen

Forhindringsbanen

Du skal gennem forhindringsbanen så hurtigt som muligt. Du skal selv bygge forhindringsbanen uden hjælp fra andre. Hvis først du har lagt en forhindring, må ...

Frankenstein Squat

Frankenstein Squat

Frankenstein Squat kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien squat.

Frivend og stød, alternativ genstand

Frivend og stød, alternativ genstand

Du tager genstanden fra jorden og får den først op til brystet, inden du støder den op over hovedet i strakte arme. Sørg for at komme godt ned i knæ, spænd i...

Frivend, fra hang position

Frivend, fra hang position

Start med vægten let foroverbøjet. Fra denne position skal du med en eksplosiv udstrækning i hoften sætte fart i vægtstangen, så du kan gå under vægten og gr...

Frivend, olympisk

Frivend, olympisk

Vægten skal fra jorden med en eksplosiv bevægelse løftes op, så den kommer til at hvile på brystkassen.

Frivend, power fra blokke

Frivend, power fra blokke

Start med vægten på blokke, så vægtstangen er cirka ud for dine knæ. Let foroverbøjet skal du med en eksplosiv udstrækning i hoften sætte fart i vægtstangen,...

Full sitouts

Full sitouts

Full sitouts kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Full sitouts træner core og mave.

Goblet squat

Goblet squat

Hold en vægt ved brystet, fx en kettlebell. Lav en dyb benbøjning. Hold ryggen ret. Sørg for at knæene går samme vej som tæerne. Stå på flad fod gennem hele ...

Good morning

Good morning

Stangen på skuldrene. Hold hovedet oppe og ryggen helt rank. Bøj dig forover, indtil din overkrop er parallel med jorden. Vend tilbage til samme stilling igen.

Grebsstyrke

Grebsstyrke

Grib fat om stangen med strakte arme. Ved at roterer stangen inden i hænderne ruller man snoren omkring stangen. Minimér bevægelsen i håndleddet.

Grebsstyrke, grib sten

Grebsstyrke, grib sten

En tung genstand holdes i hånden med fingerspidserne nedad. Giv slip på genstanden og grib den med den anden hånd stadig med fingerspidserne nedad.

Hack Squat

Hack Squat

Hack Squat kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien squat.

Halo med kettlebell

Halo med kettlebell

Halo med kettlebell kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Halo med kettlebell træner arme, mave, og skuldre.

Hammer swings

Hammer swings

Løft hammeren op over hovedet og brug hele kroppen til at banke hammeren hårdt ned i dækket. Skift håndstilling.

Hanging leg raise med makkere

Hanging leg raise med makkere

Makkerne holder en pind imellem sig ud for deres brystkasse og spænder godt op i kroppen. Du hænger dig i pinden. Opgaven er at få fødderne op over pinden.

Hanging leg raises

Hanging leg raises

Hanging leg raises kan trænes med bar. Øvelsen er en del af kategorien maveøvelser. Hanging leg raises træner mave.

Heel touch from stepup

Heel touch from stepup

Heel touch from stepup kan trænes med step. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Heel touch from stepup træner baller og forlår.

High throw medicinbold

High throw medicinbold

High throw medicinbold kan trænes med medicinbold. Øvelsen er en del af kategorien . High throw medicinbold træner helkropsøvelse.

Hip thrusts

Hip thrusts

Hip thrusts kan trænes med vægtstang. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Hip thrusts træner baller.

Hiv og træk

Hiv og træk

Træk vægten op ad, indtil den når op til toppen. Sænk den stille og roligt ned igen. GIV IKKE SLIP.

Hoftebøjer hængende

Hoftebøjer hængende

Hæng med strakt krop i enten en ribbe eller en barre. Herfra bøjes i hoften indtil fødderne er i vandret.

Hoftebøjer med klud

Hoftebøjer med klud

Støttende på alle hænder og tæer med strakt krop. Vægten frem på armene. Begge fødder placeret på gulvklude. Træk fødderne frem mod hænderne ved at bøje i ho...

Hofteudstrækning, et ben stående

Hofteudstrækning, et ben stående

Stå med front mod kabeltrækket og hold fast med begge hænder om stativet. Vægten er spændt om anklen. Med god balance strækker du et strakt ben kontrolleret ...

Hop på én fod

Hop på én fod

Du står uden sko på et eftergivende underlag, fx en måtte. Der hoppes på en fod fra side til side.

Hop, fra knæstående

Hop, fra knæstående

Sid på knæene med strakt hofte. Fra denne position skal du uden at støtte med hænderne komme op og stå på fødderne og fra den dybe knæbøjning springer du så ...

Inchworm

Inchworm

Stående bøjer du dig forover indtil du har hænderne på jorden. Gå fremad med hænderne, mens fødderne bliver stående. Gå så langt frem som muligt, og derefter...

Jefferson Deadlift

Jefferson Deadlift

Jefferson Deadlift kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien dødløft.

Jefferson squat

Jefferson squat

Hold en vægt mellem benene. Ret ryggen ved at skyde brystet frem og skuldrene tilbage. Gå ned i knæ mens du holder spændet i kropsstammen. Rejs dig. Og gentag.

Kassegang

Kassegang

Med to kasser skal du tilbagelægge en distance. Du står på den ene kasse og flytter den anden fremad.

Kast, bildæk

Kast, bildæk

Tag fat i bildækket med begge hænder og slyng det så langt du kan. Brug hele kroppen.

Klatre op i ribben

Klatre op i ribben

Kravl så højt op du kan i ribben med fødderne. Du skal også klatre ned.

Kneeling Squat

Kneeling Squat

Kneeling Squat kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien squat.

Knæstræk

Knæstræk

Indstil maskinen. Stræk knæene uden at overstrække.

Kommandokravl

Kommandokravl

Kommandokravl kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien .

Koneløb

Koneløb

Koneløb kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls.

Konventionel dødløft

Konventionel dødløft

Stangen er placeret på gulvet. Tag fat i stangen med hænderne i skulderbredde. Rejs dig ved at skyde hoften frem, mens stangen bare hænger i armene.

Krabbe, skuldermobilisering

Krabbe, skuldermobilisering

Krabbe, skuldermobilisering kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Krabbe, skuldermobilisering træner baller og s...

Lateral raises - sideløft

Lateral raises - sideløft

Lateral raises er en rigtig god øvelse til sideskulderen. Den rammer den midterste del af skuldermusklen, deltoideus. Øvelsen er relativt let at komme i gang...

Leg curl: Knæbøjninger i maskine

Leg curl: Knæbøjninger i maskine

Leg curl er en træningsøvelse, hvor du kan træne baglåret isoleret i en maskine. Med de forskellige leg curls kan du træne hasemusklerne.

Lunges

Lunges

Lunges er en effektiv benøvelse, som træner hele underkoppen, og samtidig stiller krav til din balance og koordination. Udfaldsskridtet træner både forlår og...

Lunges hop

Lunges hop

Stå med i bredstående med fødderne i forlængelse af hinanden. Gå ned i knæ og spring. I luften skifter du ben, så du lander med det andet ben forrest. Kan la...

Lunges med drejning

Lunges med drejning

Hold en vægt i strakte arme i skulderhøjde. Tag et skridt fremad, mens du fører vægtskiven ud på siden af det knæ, du har længst fremme. Skub fra og før vægt...

Lunges, dynamisk

Lunges, dynamisk

Træd et skridt frem og gå ned i knæ, indtil det forreste lår er vandret og det andet næsten knæ rører jorden. Bevæg dig dynamisk tilbage til udgangspositionen.

Lunges, kettlebell skifter hånd

Lunges, kettlebell skifter hånd

Lunges, kettlebell skifter hånd kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme, lunges. Lunges, kettlebell skifter hånd træner baller...

Læg

Læg

Læg kan trænes med vægtstang. Øvelsen er en del af kategorien ben. Læg træner lægge.

Længdespring

Længdespring

Spring så langt du kan. Start med armene bag kroppen og før hoften fremad. Sørg for en god landing.

Løb

Løb

Løb kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien løb.

Løb med sandsæk

Løb med sandsæk

Løb en forudbestemt distance med en vægt (fx en sandsæk) på skulderen.

Løb, med tung pind

Løb, med tung pind

Løb, med tung pind kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls.

Macebell

Macebell

Hold macebell i begge hænder og hold den frem foran dig. Herfra skal du svinge den rundt om hovedet og slutte i samme position, som du startede.

Makker på slæb

Makker på slæb

Tag et reb om maven. Lad en makker holde fast i det. Nu skal du sprinte fremad.

Manbuilder

Manbuilder

På to håndvægte laves en armstrækning. Derefter trækkes vægtene på skift op i som rows. Spring ind imellem vægtene. Rejs dig op. Få vægtene op til skuldrene....

Mave, benløft

Mave, benløft

Lig på ryggen med benene vinkelret i vejret. Armene ned langs kroppen og håndfladerne mod gulvet. Sænk benene mod gulvet og stop bevægelsen inden fødderne rø...

Mave, diagonal

Mave, diagonal

Lig på ryggen med begge ben og hænderne strakt i vejret. Sænk venstre ben mod jorden og venstre arm i samme retning, så arm og ben er parallelle. Højre arm f...

Mave, maskine

Mave, maskine

Hold i håndtagene og bøj forover ved at stramme mavemusklerne. Kontrolleret tilbage til udgangspunktet.

Mave, rotation

Mave, rotation

Mave, rotation kan trænes med maskine. Øvelsen er en del af kategorien maveøvelser.

Mavebøjning, løftede fødder

Mavebøjning, løftede fødder

Mavebøjning, løftede fødder kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien maveøvelser. Mavebøjning, løftede fødder træner mave.

Mavebøjning, skrå

Mavebøjning, skrå

Mavebøjning, skrå kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien maveøvelser. Mavebøjning, skrå træner mave.

Mavebøjninger

Mavebøjninger

Alle har prøvet at lave en mavebøjning, men faktisk udfører mange mavebøjninger lidt hensigtsmæssigt. Lær at gøre det korrekt her.

Maverotationer

Maverotationer

Hold en træstub ud i strakte arme foran dig. Sving den kraftigt fra side til side, mens du går fremad. Vægten skal svinges den vej, hvor benet er fremme.

Maverulning på bold

Maverulning på bold

Liggende på en stor bold i lænden og armene bag nakken laver du almindelige maverulninger.

Maveøvelse, Stuart McGill curlup

Maveøvelse, Stuart McGill curlup

Lig på ryggen. Bøj det ene ben. En hånd under ryggen for at sikre, at der er en naturlig kurve i ryggen. Kig opad. Løft brystkassen lige op mod loftet.

Maveøvelse, captains chair på bænk

Maveøvelse, captains chair på bænk

Maveøvelse, captains chair på bænk kan trænes med bænk. Øvelsen er en del af kategorien maveøvelser. Maveøvelse, captains chair på bænk træner mave.

Maveøvelse, lyset

Maveøvelse, lyset

Lig på ryggen på en bænk og hold fast i bænken omking dit hoved. Brug mavemusklerne til at presse benene op i lodret, så vægten er på din øvre ryg. Sænk bene...

Maveøvelse, stående roll out med hjul

Maveøvelse, stående roll out med hjul

Sæt hjulet på gulvet lige foran dine fødder. Med så strakte ben som muligt kører du fremad indtil kroppen er strakt med hænderne over hovedet. Træk hjulet he...

Medicinbold i væg

Medicinbold i væg

Kast medicinbolden ind i væggen så hårdt som du kan og grib den igen, inden den rammer jorden.

Medicinbold slams

Medicinbold slams

Medicinbold slams kan trænes med medicinbold. Øvelsen er en del af kategorien træk. Medicinbold slams træner core og mave.

Michael Jackson move

Michael Jackson move

Stå primært på den ene hæl, og den anden forfod. Så drejes fødderne omkring det du står på. Derefter bytter du over, så du står på forfod og hæl. Drejer fødd...

Military press

Military press

Military press er en skulderøvelse med vægtstang. Du presser stangen over hovedet uden at bruge moment fra benene.

Mobilisering ankel

Mobilisering ankel

Mobilisering ankel kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien .

Mountainclimber på stepbænk

Mountainclimber på stepbænk

Mountainclimber på stepbænk kan trænes med bænkstep. Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls. Mountainclimber på stepbænk træner hoftebøjere, lægge...

Muscle up

Muscle up

Hæng i en bar med overhåndsgreb. Herfra trækker du dig selv så højt op, at du kan afslutte med at stemme dig op, så du har strakte arme og hovedet over baren.

Omvendt krabbe

Omvendt krabbe

Øvelsen laves fra liggende strakt stilling til et diagonalt kryds hånd til fod. Hele kroppen løftes fra gulvet. Kan laves ved at gentage bevægelsen på samme ...

One arm clean and press

One arm clean and press

One arm clean and press kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse. One arm clean and press træner baglår, baller, og skuldre.

One arm overhead dumbell lockout

One arm overhead dumbell lockout

One arm overhead dumbell lockout kan trænes med håndvægte. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. One arm overhead dumbell lockout træner core, mave, ...

One arm overhead press

One arm overhead press

One arm overhead press kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien pres. One arm overhead press træner arme og skuldre.

One arm rows med håndvægt

One arm rows med håndvægt

One arm rows med håndvægt kan trænes med håndvægte. Øvelsen er en del af kategorien træk, rows. One arm rows med håndvægt træner arme, skuldre, og øvre ryg.

One legged RDL with kettlebells

One legged RDL with kettlebells

I one legged deadlift er fokus primært på kontrol og balance. Fokus bliver i første omgang på at forbedre disse kvaliteter. Såfremt teknikken er sikker skal ...

One-legged squat in TRX

One-legged squat in TRX

One-legged squat in TRX kan trænes med trx. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse, squat. One-legged squat in TRX træner baller og forlår.

Overhead dumbell lockout

Overhead dumbell lockout

Overhead dumbell lockout kan trænes med håndvægte. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Overhead dumbell lockout træner core, mave, og skuldre.

Pallof Press

Pallof Press

Pallof Press kan trænes med elastikkabeltræk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Pallof Press træner mave.

Pencil pushups

Pencil pushups

Hold en blyant ud foran dig i strakt arm. Fokuser på enden af blyanten. Før langsomt blyanten tættere på næsen, mens du bliver ved med at fokusere på den. In...

Peterson stepup

Peterson stepup

Peterson stepup kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien .

Pike press

Pike press

Med fødderne hævet, armene på jorden og en bøjning i hoften bøjer og strækker du armene. Presset er over hovedet.

Pistol

Pistol

Stå på et ben. Løft det andet ben frem foran dig så det ikke rører jorden. Herfra laver du en dyb knæbøjning uden at røre med benet i luften. Rejs dig igen.

Planken, knee to elbow

Planken, knee to elbow

Stil dig som du skulle lave en armstrækning. Spænd op i core. Træk skiftevis højre knæ til højre albue og venstre knæ til venstre albue.

Planken, mountain climber

Planken, mountain climber

Planken, mountain climber kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Planken, mountain climber træner core, hoftebøjere, og mave.

Planken, superman

Planken, superman

Planken, superman kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Planken, superman træner baller, core, og mave.

Poliquin stepup

Poliquin stepup

Poliquin stepup kan trænes med step. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Poliquin stepup træner forlår.

Prowler

Prowler

Prowler kan trænes med prowler. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse. Prowler træner baglår, baller, forlår, hoftebøjere, og lægge.

Pull aparts

Pull aparts

Hold fast i elastikken med tommelfingrene opad. Træk elastikket fra hinanden med strakte arme, mens du lader tommelfingrene pege bagud.

Pull up med makkere

Pull up med makkere

To personer holder en pind imellem sig ud for brystkassen. Hold albuerne tæt sammen, så er det lettest at holde. Den tredje person hænger sig i pinden og lav...

Pulldown: Træk til bryst

Pulldown: Træk til bryst

Pulldown er flerledsøvelse, som er i kategorien for vertikale trækøvelser. Pulldown træner primært den brede rygmuskel (latissimus dorsi), men den øvre del a...

Pullup, kropshævning med overhåndsgreb

Pullup, kropshævning med overhåndsgreb

Hold fast i stangen med hænderne lidt bredere end skulderbreddde og håndfladerne pegende fremad. Træk dig op indtil du kigger over stangen og sænk dig kontro...

Push Press

Push Press

Push press er et pres over hovedet, hvor du bruger kraften fra benene til at få gang i stangen. Push press er en del af vægtløftning også og bruges ofte i cr...

Quadroped extension rotation

Quadroped extension rotation

Quadroped extension rotation kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Quadroped extension rotation træner øvre ryg.

RKC Planke

RKC Planke

RKC Planke kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. RKC Planke træner mave.

Rackpull

Rackpull

I rackpull starter stangen ved knæene og du bøjer dig forover uden at bøje alt for meget i knæene. Hold ved stangen i skulderbredde og med modsatrettede hænd...

Reach through

Reach through

Reach through kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien mobilitet. Reach through træner baglår.

Reaktionsøvelse

Reaktionsøvelse

Lig på maven og kom om på ryggen og tilbage igen ved at føre benene gennem armene.

Reb, klatring

Reb, klatring

Reb, klatring kan trænes med tov. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse.

Reb, pigeklatring

Reb, pigeklatring

Reb, pigeklatring kan trænes med tov. Øvelsen er en del af kategorien hård styrkeøvelse.

Reverse extension medicinbold

Reverse extension medicinbold

Reverse extension medicinbold kan trænes med medicinbold. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse. Reverse extension medicinbold træner arme, baglår, ...

Reverse hyper

Reverse hyper

Læg dig til rette på en bænk med benene hængende ud over. Bænken skal være så høj, at du kan have strakte ben, når hoften er bøjet. Start med bøjet hofte og ...

Ringe, svinge i ringene

Ringe, svinge i ringene

Ringe, svinge i ringene kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien hård styrkeøvelse.

Rite 1: Drej rundt

Rite 1: Drej rundt

I den første rite skal du stå oprejst og strække armene ud til siden. Drej rundt om dig selv i urets retning i det tempo, der passer dig. Træk vejret dybt og...

Rite 2: Maveøvelse

Rite 2: Maveøvelse

I den anden rite skal du lægge dig fladt på ryggen. Armene skal ligge langs siden og dine håndflader skal vende mod gulvet. Løft nu hovedet op fra gulvet og ...

Rite 3: Forlår

Rite 3: Forlår

Den tredje rite er forholdsvis simpel. Sæt dig på knæene, så kun dine tær og knæ rør underlaget. Placer herefter dine hænder på baglåret. Træk nu hagen mod b...

Rite 4: Table pose

Rite 4: Table pose

Den fjerde rite sætter du dig på gulvet med strakte ben. Sænk herefter hagen mod brystet. Ryk derefter hovedet så langt tilbage det kan komme, og løft kroppe...

Rite 5: Sæl og omvendt V

Rite 5: Sæl og omvendt V

For at udføre den femte rite skal du ligge på maven. Sæt nu hænderne på underlaget ud fra skuldrene. Herefter skal du strække dine arme, så kun dine tæer og ...

Roning med makker og klap på skulderen

Roning med makker og klap på skulderen

Den arbejdende ligger sig på ryggen, mens makkeren står oprejst ved siden af og tager fat i hans arm. Makkeren skal sørge for at stramme op i kropsstammen. D...

Roning, enarms med kettlebell

Roning, enarms med kettlebell

Roning, enarms med kettlebell kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien træk, rows. Roning, enarms med kettlebell træner arme og øvre ryg.

Roning, etbens

Roning, etbens

Stræk det ene ben bagud og bøj forover i overkroppen, indtil din krop danner et t. Lad armene hænge forover. Træk vægtene op så de ender ud for kroppen ved n...

Roning, siddende

Roning, siddende

Placér begge fødder på fodpladen. Hold ryggen ret og hoften statisk. Håndgrebet trækkes ind til kroppen. Tilbageførelsen sker bremsende og kontrolleret.

Roning, træk i reb

Roning, træk i reb

To sammen om et stort tov. Den ene agerer modstand i den ene ende, mens den anden skal trække vedkommende til sig.

Rotator manchet

Rotator manchet

Rotator manchet kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien .

Rotatormanchetten, lateral raise

Rotatormanchetten, lateral raise

Løft vægten sidelæns op med 90 grader bøjede arme til de er på højde med skuldrene. Herfra roterer du i overarmen så underarmene bliver lodrette, men overarm...

Russian twist

Russian twist

Sid på numsen med bøjede knæ. Læn dig tilbage indtil mavemusklerne begynder at stramme. Med håndfladerne sammen roterer du skiftevis fra den ene side og til ...

Russian twist med vægt

Russian twist med vægt

Sid på numsen med bøjede knæ, mens en vægt holdes i favnen med begge hænder. Læn dig tilbage indtil mavemusklerne begynder at stramme. Drej nu overkroppen og...

Rygstrækning

Rygstrækning

Læg ned på maven. Placér hænderne under hagen. Løft overkroppen fri af underlaget uden at løfte fødderne.

Rygstrækning på skrå bænk

Rygstrækning på skrå bænk

Lig på bænken, så du uhindret kan bøje i hoften. Bøj i hoften og hold igen indtil kroppen hænger næsten lodret ned. Bevæg dig tilbage til udgangspunktet.

Rygstrækning, Gunthers

Rygstrækning, Gunthers

Her kombinerer du en rygøvelse med rows. Lig på en rygbænk med fødderne fastspændt. To håndvægte i hånden. Bøj i hoften. Nu skal du strække hoften og i en fl...

Rygøvelse på bold

Rygøvelse på bold

Læg dig på bolden, så benene rører jorden og overkroppen hænger frit. Lad overkroppen falde ned mod gulvet og ret dig derefter op igen, indtil kroppen er lige.

SMR Fødder

SMR Fødder

SMR Fødder kan trænes med lacrosse bold. Øvelsen er en del af kategorien smr.

SMR Læg

SMR Læg

SMR Læg kan trænes med lacrosse bold. Øvelsen er en del af kategorien smr. SMR Læg træner lægge.

SMR Skulderblad

SMR Skulderblad

SMR Skulderblad kan trænes med lacrosse bold. Øvelsen er en del af kategorien smr.

SMR biceps

SMR biceps

SMR biceps kan trænes med lacrosse bold. Øvelsen er en del af kategorien smr.

SMR brystmuskel

SMR brystmuskel

SMR brystmuskel kan trænes med lacrosse bold. Øvelsen er en del af kategorien smr.

SMR piriformis

SMR piriformis

SMR piriformis kan trænes med lacrosse bold. Øvelsen er en del af kategorien smr. SMR piriformis træner baller.

SMR skulder

SMR skulder

SMR skulder kan trænes med lacrosse bold. Øvelsen er en del af kategorien smr.

Sakse hofteløft

Sakse hofteløft

Lig på ryggen på gulvet. Hælen af den ene fod er på en bænk, mens det andet ben er bøjet lidt. Løft nu hoften op med loftet.

Scapula Pushup

Scapula Pushup

Scapula pushups træner aktiv protraktion (primært musklen serratus anterior), og skaber således en mere balanceret muskulatur rundt om skulderbladet.

Shrug

Shrug

Stå med vægtstangen i strakte arme. Uden at bøje armene hæves vægtstangen kun ved bevægelse i skuldrene.

Shrug, overhead

Shrug, overhead

Hold vægtstangen i strakte arme, mens du holder skuldrene nede. Før vægtstangen højere op ved at køre skuldrene helt op til ørerne.

Side bridge

Side bridge

Lig på siden. Skub dig op ved at hvile på underarmen og overamen ud til siden. Hold kroppen helt ret. Kig fremad. Hold positionen i 10-20 sekunder. Gentag. K...

Side swings

Side swings

Hold en vægt i begge hænder ude til siden. Sving den op over hovedet og sænk den til den anden side. Gentag øvelsen.

Side windmill

Side windmill

Side windmill kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Side windmill træner mave.

Sideløft, foroverbøjet

Sideløft, foroverbøjet

Let foroverbøjet og med let bøjede arme føres vægtene ud i til siden og opad. Bevægelsen stoppes, når albuer er på højde med skulderne. Vægtene sænkes kontro...

Sideløft, siddende

Sideløft, siddende

Siddende foroverbøjet på en bænk føres vægtene med let bøjede arme ud i til siden og opad. Bevægelsen stoppes, når albuer er på højde med skulderne. Vægtene ...

Sissy Squat

Sissy Squat

Trods navnet er sissy squat en rigtig god øvelse til at udvikle styrken i forlårene. Øvelsen kan udføres i flere varianter: med kropsvægt, håndvægt, vægtskiv...

Sjipning

Sjipning

Du sjipper i den afsatte tid. Hold hænderne nogenlunde tæt til hoften og sørg for at sjippetovet primært svinges i håndleddene.

Skrogretteren

Skrogretteren

Gå ned i en dyb squat. Saml albuerne og hænderne foran kroppen. Når du rejser dig op lader du armene søge opad, mens du holder albuerne så tæt sammen som mul...

Skulder, external rotation from front

Skulder, external rotation from front

Skulder, external rotation from front kan trænes med elastikkabeltræk. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Skulder, external rotation fr...

Skulder, external rotation from pullback

Skulder, external rotation from pullback

Skulder, external rotation from pullback kan trænes med elastikkabeltræk. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Skulder, external rotation...

Skulder, internal rotation

Skulder, internal rotation

Skulder, internal rotation kan trænes med elastikkabeltræk. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Skulder, internal rotation træner skuldre.

Skulder, internal rotation overhånd

Skulder, internal rotation overhånd

Skulder, internal rotation overhånd kan trænes med elastikkabeltræk. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Skulder, internal rotation over...

Skuldermobilisering

Skuldermobilisering

Tag et elastik (eller kosteskaft) og hold det med dobbelt skulderbredde. Start foran med hænderne foran og før hænderne opad og bagved indtil de er helt bagv...

Skuldermobilisering I

Skuldermobilisering I

Skuldermobilisering I kan trænes med elastik. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Skuldermobilisering I træner arme, skuldre, og øvre r...

Skulderpres, maskine

Skulderpres, maskine

Sæt dig med ryggen mod sædet og tag fat i håndtagene. Løft vægten op i strakte arme og sænk kontrolleret igen.

Slalomhop

Slalomhop

Stå med samlede ben. Hop til højre ved at sætte af på venstre ben og løfte højre samtidig. Du lander på højre ben og bøjer let ned i knæet for at give efter....

Slideboard bodysaw pushup

Slideboard bodysaw pushup

Slideboard bodysaw pushup kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Slideboard bodysaw pushup træner arme og bryst.

Slosh Pipe

Slosh Pipe

Dette 3 meter lange plastikrør er fyldt med vand, så den samlede vægt cirka er 18 kg. Slosh pipen bæres vandret foran på brystet med albuerne under røret fra...

Slædetræk

Slædetræk

Først sprinter du fremad med en slæde spændt om livet. Derefter trækker du den baglæns tilbage til udgangspunktet.

Sots press

Sots press

Du starter med stangen på skuldrene. Stangen skal hele tiden blive i samme højde, mens du går ned i knæ.

Spanish Squat

Spanish Squat

Spanish Squat kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien squat.

Spiderman lunges

Spiderman lunges

Hvil på fødderne og på håndfladerne som til en armstrækning. Før skiftevis fødderne op til den hånden i samme side.

Split squat

Split squat

Stangen placeres bag nakken som ved squat. Tag et langt skridt fremad. Bøj ned i knæene, så det bagerste knæ rører jorden. Rejs dig igen.

Spring hen over plint

Spring hen over plint

Spring frem og tilbage over en høj plint. Det er frivlligt hvordan du forcerer plinten.

Spring, 180 jump

Spring, 180 jump

Maksimalt hop samtidig med en 180 graders rotation af hele kroppen. Ved landing foretages endnu et maksimalt hop samtidigt med en 180 graders rotation den a...

Sprint

Sprint

Sprint kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien hård styrkeøvelse. Sprint træner baglår, baller, core, forlår, hoftebøjere, og lægge.

Sprint med vægt

Sprint med vægt

Sprint så hurtigt du kan frem og tilbage mellem to markeringer. Du starter med en vægt i hånden. Læg vægten ved markeringen. Sprint tomhændet tilbage. Saml v...

Sprællemand på stepbænk

Sprællemand på stepbænk

Sprællemand på stepbænk kan trænes med bænkstep. Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls. Sprællemand på stepbænk træner baller, forlår, og lægge.

Squat

Squat

Squat er en helt grundlæggende øvelse i styrketræning. Her får du en guide til squat teknik og alle mulige variationer af squat.

Squat and lunge complex

Squat and lunge complex

Squat and lunge complex kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse, squat. Squat and lunge complex træner baglår, baller, forlå...

Squat med hop

Squat med hop

Gå kontrolleret ned i knæ. Med så kort pause i benbøjningen laver du et eksplosivt spring.

Squat med makker

Squat med makker

Gå sammen tre om en planke. To mand holder planken i enderne, mens den sidste stiller sig op på planken og holder balancen. De to der holder planken laver dy...

Squat med press

Squat med press

Squat med press kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse, squat. Squat med press træner arme, baller, forlår, og skuldre.

Squat med vægtstang foran

Squat med vægtstang foran

Lav en squat med stangen liggende på brystet. Vægt på hele foden. Hold ryggen ret. Gå så langt ned i knæ som du kan.

Squat with one arm kb in rack position

Squat with one arm kb in rack position

Squat with one arm kb in rack position kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme, squat. Squat with one arm kb in rack position ...

Squat, mobiliseringsøvelse

Squat, mobiliseringsøvelse

Squat, mobiliseringsøvelse kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien ben, squat. Squat, mobiliseringsøvelse træner baller, forlår, og øvre r...

Squat, rolling pistols

Squat, rolling pistols

Squat, rolling pistols kan trænes med håndvægtekettlebell. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse, squat. Squat, rolling pistols træner baller, core,...

Squat, rolling to standing

Squat, rolling to standing

Squat, rolling to standing kan trænes med håndvægtekettlebell. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse, squat. Squat, rolling to standing træner balle...

Squat, vægtstangen på nakken

Squat, vægtstangen på nakken

Fødderne placeres nogenlunde i skulderbredde med tæerne pegende let udad og knæene skal pege ud over tæerne. Herfra går du så langt ned i knæ, som du kan. Re...

Step out with high lift in cable

Step out with high lift in cable

Step out with high lift in cable kan trænes med kabeltræk. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. Step out with high lift in cable træner core og mave.

Step up, front loaded

Step up, front loaded

Step up, front loaded kan trænes med vægtstang. Øvelsen er en del af kategorien . Step up, front loaded træner baller og forlår.

Step, footwork

Step, footwork

Start stående på tværs af steppen. Løb ned og op ad steppen. Venstre fod på venstre side af steppen, og højre fod på højre side af steppen.

Stepup with dumbbells

Stepup with dumbbells

Stepup with dumbbells kan trænes med håndvægte. Øvelsen er en del af kategorien ben. Stepup with dumbbells træner baller og forlår.

Stepup, lunge

Stepup, lunge

Stå foran bænken med skulderbreddes afstand mellem fødderne. Træd op på bænken uden at sætte af på det bagerste ben. Træd langsomt ned igen og gentag med det...

Stir the pot

Stir the pot

Du skal have albuerne på en stor træningsbold og fødderne på jorden. Kroppen skal være strakt. Spænd i mave og baller. Herfra laver du små cirkler med undera...

Suitcase carry

Suitcase carry

Suitcase carry kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien loaded carry.

Sumo squat med klud

Sumo squat med klud

Sumo squat med klud kan trænes med klud. Øvelsen er en del af kategorien ben, squat. Sumo squat med klud træner baller, core, og forlår.

Supine bridge and reach

Supine bridge and reach

Supine bridge and reach kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme.

Supine bridge with leg lift

Supine bridge with leg lift

Lig på ryggen med hælene bøjet ind under dig. Skub hoften op ved at spænde i ballerne. Stræk det ene ben, så lårene stadig følger hinanden. Sørg for at holde...

Svinge dæk

Svinge dæk

Hold et bildæk med begge hænder mellem benene. Bøj i benene, så numsen kommer godt tilbage. Spænd og i mave, ryg og musklerne omkring hoften. Sving dækket fr...

Swing, enhånds

Swing, enhånds

Hold en håndvægt med begge hænder mellem benene. Bøj i benene, så numsen kommer godt tilbage. Spænd og i mave, ryg og musklerne omkring hoften. Sving vægten ...

Swing, high row

Swing, high row

Swing, high row kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien helkropsøvelse. Swing, high row træner baglår, baller, skuldre, og øvre ryg.

Swing, to hænder

Swing, to hænder

Hold fast i vægten med begge hænder. Bøj forover i hoften med let bøjede knæ og ret ryg, og hold vægten mellem benene. Herfra svinger du vægten fremad og opa...

Swiss ball hamstring curl

Swiss ball hamstring curl

Swiss ball hamstring curl kan trænes med boldswissball. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Swiss ball hamstring curl træner baglår, bal...

TRX Bodyrows

TRX Bodyrows

TRX Bodyrows kan trænes med trx. Øvelsen er en del af kategorien .

TRX Y

TRX Y

TRX Y kan trænes med trx. Øvelsen er en del af kategorien . TRX Y træner skuldre og øvre ryg.

Tabata-intervaller

Tabata-intervaller

20 sekunders arbejde med 170% VO2max efterfulgt af 10 sekunders pause. Gentag 6-8 gange. I alt 4 minutters træning.

Table rows

Table rows

Table rows kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien .

Tall kneeling overhead press

Tall kneeling overhead press

Tall kneeling overhead press kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien hård styrkeøvelse. Tall kneeling overhead press træner skuldre.

Thrusters

Thrusters

Hold vægtene i hænderne og lad dem hvile i brysthøjde. Lav en dyb benbøjning. Rejs dig igen. Stræk armene op over hovedet.

Touch toes

Touch toes

Touch toes kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien . Touch toes træner baglår.

Traktordæk, vend et dæk

Traktordæk, vend et dæk

Et stort traktordæk skal vendes. Sørg for bred fatning, ret ryg, spænd op i mave og ryg. Start lidt fra dækket med fødderne, så du er oppe på tæerne, langt n...

Trappeløb

Trappeløb

Trappeløb kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien kondition og puls.

Triceps, kabeltræk

Triceps, kabeltræk

Stil dig i god balance. Tag fat i håndtaget med bøjede arme. Derfra presser du håndtaget ned mod gulvet indtil armene er strakte. Kontrolleret tilbage til ud...

Trillebør

Trillebør

Makkeren holder dine ben i hoftehøjde, mens du har hænderne på jorden og strakt krop. Du fungerer nu som en trillebør, som makkeren skubber fremad.

Træk med tæerne

Træk med tæerne

Stil dig på en madras uden sko på. Du skal komme frem ved kun at trække dig frem med tæerne. Hvor hurtigt kan du egentlig gøre det?

Træk til nakke

Træk til nakke

Vi anbefaler træk til bryst i stedet. Hvis du insisterer på denne, så sæt dig i maskinen og juster puderne til benene. Træk stangen ned bag nakken og langsom...

Træk, dynamisk med let vægt

Træk, dynamisk med let vægt

Med så strakte ben som muligt trækker du vægtstangen op over hovedet i en bevægelse. Stangen skal accelleres ved udstrækningen i hoften. Ret ryg.

Træk, enarms: One arm snatch

Træk, enarms: One arm snatch

I enarmstræk (eller one arm snatch) tager du fat i vægten på gulvet. Bøj i knæ- og hofteled og hold ryggen ret. Herfra skal du accellere håndvægten, så du ka...

Træk, råtræk

Træk, råtræk

Vægten skal fra jorden løftes eksplosivt op, så man med en let knæbøjning kan gribe den over hovedet.

Tuck jumps

Tuck jumps

I tuck jumps springer du ved at sætte af på begge ben, mens du trækker knæene op mod brystkassen, og markerer at du griber fat om knæene.

Turkish getup

Turkish getup

I turkish getups skal du rejse dig med en vægt i strakt arm over hovedet. Øvelsen træner hele kroppen, core-stabilitet og skulderstabilitet.

Udstrækning af forlår

Udstrækning af forlår

Udstrækning af forlåret - eller den store firehovedede knæstrækker (quadriceps) kan gøres stående ved at bøje det ene ben bag ved dig og holde fast i foden m...

Udstrækning af triceps

Udstrækning af triceps

Udstrækning af triceps kan trænes med . Øvelsen er en del af kategorien strækøvelser, udstrækning. Udstrækning af triceps træner triceps.

Upright rows

Upright rows

Stå i god balance med stangen hængende i armene. Herfra hiver du stangen op til hagen. Stangen skal være så tæt på kroppen som muligt hele tiden.

V-ups

V-ups

V-ups kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien kropsstamme. V-ups træner mave.

Vandret roning, supineret

Vandret roning, supineret

Hold i stangen med håndfladerne opad (supineret). Med helt lige krop trækker du dig selv opad. Hold gerne 1 sekunds pause i toppen.

Varm the

Varm the

Varm the kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Varm the træner arme, skuldre, og øvre ryg.

Vende håndfladerne

Vende håndfladerne

Stil dig med armene ud til siden. Den ene håndflade vender opad, mens den anden vender nedad. Kig efter håndfladen, som vender opad. Vend håndfladerne ved at...

Victory raise

Victory raise

Victory raise kan trænes med elastikhåndvægte. Øvelsen er en del af kategorien pres. Victory raise træner skuldre.

Vug på ryggen med benspark op

Vug på ryggen med benspark op

Du lægger dig på ryggen, og løfter ben og overkrop. Du vugger frem og tilbage, og ved hvert andet vug, løfter du benene højt op over hovedet.

Vug på ryggen med frie hænder

Vug på ryggen med frie hænder

Læg dig på ryggen, løft ben og overkrop fri af gulvet, og vug frem og tilbage uden at holde på benene med hænderne. Du kan også starte med at have benene på ...

Vug på ryggen, op og stå

Vug på ryggen, op og stå

Sæt dig ned, vug tilbage, frem igen og stil dig op. Der må ikke bruges hænder på gulvet til at komme op og stå igen.

Vægtskive rundt om hovedet

Vægtskive rundt om hovedet

Hold vægtskiven foran hovedet med bøjede arme. Før vægtskiven rundt om hovedet, så den er nogenlunde lodret hele tiden, samtidig med at den holdes så tæt på ...

Waiter walk

Waiter walk

Waiter walk kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien koordination og balance. Waiter walk træner skuldre.

Walking lunges

Walking lunges

Walking lunges kan trænes med håndvægte. Øvelsen er en del af kategorien ben. Walking lunges træner baller og forlår.

Wall Ball

Wall Ball

Til wall ball eller wall balls skal du bruge en medicinbold med en passende vægt, og et punkt i en passende højde på væggen, således at øvelsen passer til di...

Wall Hip Flexor

Wall Hip Flexor

Find en mur. Sæt dig på hug med et knæ på jorden og det andet bøjet. Tag fat i det bagerste ben. Spænd i ballen på det bagerste ben. Vug frem og tilbage, men...

Wall climber

Wall climber

Fra armstrækningsstand med fødderne på det nederste af væggen, går man længere og længere op ad væggen med fødderne og tættere på væggen med armene. Gå deref...

Wall slides

Wall slides

Stå med ryggen op ad væggen. Pres underarmene og hænderne hårdt ind mod væggen. Lad armene glide op og ned ad væggen.

X-band walks

X-band walks

Stil dig på elastikken så der er cirka 20 cm mellem fødderne. Hold elastikken i hænderne, sådan at det former et X foran dine ben. Stå rank med skulderne ned...

X-band walks, monsterversion

X-band walks, monsterversion

Opstilling magen til x-band walks. Men i stedet for at gå sidelæns går man nu frem med nogenlunde strakte ben og sørger for at benene kommer udad.

Zercher squat

Zercher squat

Opkaldt efter stærkmanden Ed Zercher og minder på mange måder om frontsquat.