Alle raske mennesker bør kunne tage mindst fem armstrækninger, hvor man kun rører jorden med hænderne og tæerne. Hvis ikke du kan, så får du nogle tips til at komme i gang her.

For os er en armstrækning en armstrækning. Vi skelner ikke mellem forskellige variationer med hvor bredt man holder hænderne. Vi synes bare du er sej, hvis du træner dig op til at kunne tage fem armstrækninger. Du kan læse i øvelsesbeskrivelsen nedenunder, hvordan den ser ud.

Armstrækning, på tæerne Armstrækning, på tæerne

Armstrækning, på tæerne

Start med strakt krop og strakte arme. Sænk dig derefter ned mod gulvet og stræk armene igen. Hold kroppen ret gennem hele øvelsen.

Lær mere

Hvordan træner jeg så armstrækninger?

Det er en udbredt misforståelse, at det er en god ide at starte med at tage armstrækninger på knæene og til sidst håbe på at man bliver stærk nok til at kunne tage dem på tæerne. Der skal helt andre midler til.

Vi foreslår, at du træner tre gange om ugen. For hver træningsgang skal du lave en øvelse.

1. dag. Træn armstrækningsstillingen. Stil dig i armstrækningsstillingen. Sørg for at kroppen er helt ret og at hovedet er en forlængelse af rygsøjlen. Hold denne stilling i fx 30 sekunder. Gentag 5 gange.

2. dag. Lav armstrækning med forhøjning. Start med en gentagelse. Hold en kort pause. Lav derefter to gentagelser. Kort pause. Dernæst tre gentagelser. Fortsæt indtil du ikke kan tage flere. Lav derefter pyramiden forfra. Undervejs i træningsforløbet kan du lave forhøjningen mindre og mindre.

Armstrækning, hænderne hævet Armstrækning, hænderne hævet

Armstrækning, hænderne hævet

Placer hænderne på en bænk. Sænk brystet ned mod bænken med helt ret krop. Tilbage til udgangsposition.

Lær mere

Placer hænderne på en bænk. Sænk brystet ned mod bænken med helt ret krop. Tilbage til udgangsposition.

3. dag. Excentrisk arbejde. Stil dig i armstrækningsstillingen. Sænk dig så langsomt som du overhovedet kan med kroppen helt ret. Stil dig derefter op i armstrækningsstillingen igen. Gentag 10 gange.

Det er vigtigt at du til hver træning forsøger at slå dine tidligere rekorder, så skriv ned hver gang, hvad du laver. Vi glæder os til at høre om resultatet.

Jeg har skrevet en grundlæggende artikel om, hvad armbøjninger og armstrækninger er? eller hvis du gerne vil tage mange armstrækninger.

Skriv en kommentar