Dødløft, sumo

Hjælp med at forbedre denne side

Stå med bredstående og tæerne pegende lidt udad. Tag fat i stangen mellem dine ben. Rejs dig op ved at rette knæene og hoften ud og sænk stangen igen.


Ved sumodødløft skal du stå i en bredstående og holde fast i stangen på indersiden af benene. Du kan enten holde med almindeligt greb, eller når stangen bliver tungere med “mixed grib”, for at få en bedre grebsstyrke. Hovedet holdes oppe og ryggen holdes ret. I sumodødløft starter hoften lidt lavere end i konventionel dødløft. Sumodødløft egner sig godt til folk som har stærke ben og knap så stærk ryg. Sumodødløft er også god til folk, der ikke er så høje.

Forsøg at ”skubbe jorden væk” under dig, og sørg for at banke hoften igennem, når stangen nærmer sig knæhøjde. I toppen sørger man for at hoften er helt strakt, og brystet er skudt frem.

Når stangen ligger på gulvet, så venter man ligesom i konventionel dødløft et splitsekund inden man trækker igen. En god ide kan være at slippe grebet kort, så man er sikker på, at man løfter fra død stang.

Dødløft, sumo Dødløft, sumo Dødløft, sumo

Kommentarer