Vi har samlet en række presøvelser, som du kan bruge til din prestræning. Når du vil træne dit bryst og dine, så kan du vælge mellem forskellige presøvelser.

Du kan enten vælge at lave basisøvelser, som består af flerledsøvelser, eller isolationsøvelser som rammer den specifikke muskelgruppe lidt mere præcist.

Af basisøvelser kommer man naturligvis ikke uden om bænkpres og varianter af bænkpres med både vægtstang og håndvægte, når du vil finde øvelser til brystet. Brysttræning og styrketræning af brystet involverer også ofte skulderen og triceps.

Vi har samlet en masse effektive styrketræningsøvelser til brystet både med vægtstang, håndvægte, kabel og elastik, så du kan varirere, hvordan du rammer brystmusklen.

Øvelser til træning af pres

Armstrækning TRX

Armstrækning TRX

Start med strakt krop og strakte arme i TRX’en. Sænk dig derefter ned mod gulvet og stræk armene igen. Hold kroppen ret gennem hele øvelsen.

Armstrækning, Superman

Armstrækning, Superman

Udfør en almindelig armstrækning. Når du har strakte arme, løfter du ben og arm diagonalt, mens du kun støtter på modsatte hånd og fod.

Armstrækning, easy spiderman

Armstrækning, easy spiderman

Lav en almindelig armstrækning. På vejen ned fører du knæet op mod armhulen uden at ændre andet i din kropsposition. På vej op igen fører du benet tilbage. N...

Armstrækning, med bold

Armstrækning, med bold

Armstrækning, med bold kan trænes med boldmedicinbold. Øvelsen er en del af kategorien armstrækninger, pres. Armstrækning, med bold træner arme, bryst, core,...

Armstrækning, med rows

Armstrækning, med rows

Hold en håndvægt i hver hånd og støt på hænderne og tæerne. Lav en armstrækning. Når du har strakte arme, trækker du en af håndvægtene op fra gulvet. Skift.

Arnold press

Arnold press

Arnold press er en god klassisk basisøvelse for skulderen, som selveste Arnold Schwarzenegger brugte i sin træning. Arnold press kombinerer lateral raise og ...

Bænkpres

Bænkpres

Liggende på en bænk og skub vandret.

Chest push medicinbold

Chest push medicinbold

Chest push medicinbold kan trænes med medicinbold. Øvelsen er en del af kategorien pres. Chest push medicinbold træner arme og bryst.

Dips

Dips

Spring op i stativet. Sænk dig til overarmen cirka er vandret og pres dig op igen.

One arm overhead press

One arm overhead press

One arm overhead press kan trænes med kettlebell. Øvelsen er en del af kategorien pres. One arm overhead press træner arme og skuldre.

Victory raise

Victory raise

Victory raise kan trænes med elastikhåndvægte. Øvelsen er en del af kategorien pres. Victory raise træner skuldre.

Kommentarer