Konventionel dødløft

Hjælp med at forbedre denne side

Stangen er placeret på gulvet. Tag fat i stangen med hænderne i skulderbredde. Rejs dig ved at skyde hoften frem, mens stangen bare hænger i armene.


Løftet starter med at stangen er placeret på gulvet, så den løftes “død” fra gulvet i hvert løft.

Greb. Fat stangen med en skulderbreddes afstand mellem hænderne. Du kan enten holde om stangen med overhåndsgreb med begge hænder eller hvor den ene hånd har underhåndsgreb (det sidste for at forhindre at stangen kan rotere i hænderne, hvis man løfter meget tungt). Armene er bare kroge stangen hænger på. Der skal altså ikke ske nogen bevægelse i armene under bevægelsen.

Opstilling. I udgangsstillingen skal knæene være under hoften, og hoften skal være under skulderne. Fødderne er placeret i skulderbredde eller lidt bredere. Spænd op i mave og lænd og læg vægten på det bageste af foden.

Bevægelse. Stangen løftes ved at rette dig ud i hoften og knæene på samme tid, mens du holder brystkassen og holder den gode holdning under hele løftet. Ved bevægelsen skal du forestille dig, at du træder gulvet væk.

Når bevægelsen starter, skal du forestille dig, at du er ved at træde jorden væk. Sørg for at der ikke ser nogen medbevægelse i lænden og hold ryggen ret under hele bevægelsen.

Der findes flere variationer af dødløft, og dødløft træner den bedst mulige løfteteknik og involverer kroppens største muskler.

Dødløft Dødløft
Muskelgruppe: Baglår, Baller
Træningsform: Styrketræning
Træningsfokus: hoftedomineret
Udstyr: vægtstang

Kommentarer