Mavebøjninger

Hjælp med at forbedre denne side

Alle har prøvet at lave en mavebøjning, men faktisk udfører mange mavebøjninger lidt hensigtsmæssigt. Lær at gøre det korrekt her.


Alle har prøvet at lave en mavebøjning, men faktisk udfører mange mavebøjninger lidt hensigtsmæssigt. Lær at gøre det korrekt her.

Mavebøjninger kan trænes med kropsvægt. Øvelsen er en del af kategorien maveøvelser. Mavebøjninger træner mave.

Hvad er mavebøjninger?

Mavebøjninger træner dine mavemuskler. Du ligger på ryggen med bøjede ben. Så løfter du det øverste af ryggen fra gulvet, når rygsøjlen bøjer sig, mens du strammer mavemusklerne.

Hvordan laver du mavebøjninger?

Læg dig på ryggen med bøjede ben, så fødderne er godt placeret på gulvet. Spænd i maven og bevæg overkroppen opad ca. 20 cm over gulvet. Efterfølgende lægger du dig på gulvet igen og kan gentage øvelsen. Hænderne kan placeres foran kroppen, som vist på billedet eller bagved hovedet, husk dog ikke at benytte armene til at trække dig opad.

Variationer af mavebøjninger

Andre maveøvelser

Stuart McGill er ikke så begejstret for almindelige mavebøjgninger. Han foreslår andre variation, som du kan overveje at implemetere.

Forside til Low Back Disorders - Evidence-Based Prevention and Rehabilitation af Stuart Mcgill

Low Back Disorders - Evidence-Based Prevention and Rehabilitation af Stuart Mcgill

Low Back Disorders - Evidence-Based Prevention and Rehabilitation af Stuart Mcgill

Tjek prisen

Så hvis du træner mavemusklerne for at få en stærk ryg, så kan du lade dig inspirere af følgende øvelser:

Vi har samlet mange flere maveøvelser til træning af maven, hvis du gerne vil have stærkere og mere udholdende mavemuskler.

Ofte stillede spørgsmål om mavebøjninger

Hvor mange mavebøjninger skal man tage om dagen?

Det er sikkert ikke nogen god ide at tage mavebøjninger hver dag. Mavemusklerne kan holde til meget træning, men lav i stedet for et mere varieret program med mange forskellige variationer af maveøvelser i løbet af ugen. Husk også at tage højde for, at mavemusklerne også har brug for restitution.

Hvilke muskler træner en mavebøjning?

Mavebøjninger træner mavemusklerne. Det er særligt den lige mavemuskel, rectus abdominis, men de skrå mavemuskler hjælper også til.

Mavebøjning Mavebøjning Mavebøjning
Muskelgruppe: Mave
Udstyr: kropsvægt

Kommentarer