Find et gratis træningsprogram til styrketræning mellem vores klassiske styrketræningsprogrammer. Sørg for at programmet passer netop til dine behov.

Når du skal finde et effektivt og gratis træningsprogram til styrketræning, så skal du huske at tilpasse det til dine behov og din tid. Hvis du er på udkig efter løbeprogrammer så kig her.

Typisk kan det med et styrketræningsprogram betale sig at gøre det så enkelt som muligt, og langt de fleste vil have bedre af at starte med et enkelt træningsprogram.

Træningsprogrammer til styrketræning fullbody, 2-split, 3-split, 4-split og 5-split

Disse effektive styrketræningsprogrammer kan hjælpe dig uanset om dit mål er styrke, muskelopbygning eller reducere din fedtprocent.

Hvis du vil have nogen effekt af styrketræning, så bør du vælge et program, hvor du træner de enkelte muskelgrupper mindst to gange om ugen for at optimere effekten af træningsprogrammet.

Det kan du gøre gennem fullbody, 2-split og 3-split, som er de mest interessante og brugbare programmer for langt de fleste mennesker.

Du kan også finde avancerede bodybuildingsprogrammer med 4-split eller 5-split, hvis du træner rigtig meget, har ufattelig meget erfaring og vil have noget variation.

2-split træningsprogram - upper/lower

2-split træningsprogram - upper/lower

2 minutters læsning

Dette 2-split program til styrketræning er baseret på upper/lower. Jeg skriver her lidt om forskellen mellem forskellige 2-split-programmer, og hvordan du ka...

300 Workout: Klar til 300 filmisk challenge?

300 Workout: Klar til 300 filmisk challenge?

5 minutters læsning

Her beskriver jeg, hvad 300 workout er, og hvordan den udføres. 300 challenge er baseret på træningsprogrammet, som skuespillerne udførte i den legendariske ...

Daily Undulating Periodization - DUP

Daily Undulating Periodization - DUP

2 minutters læsning

I Daily Undulating Periodization vælges basisøvelser, som man gennem ugen arbejder med tre gange med forskelligt antal sæt og gentagelser - for at træne powe...

Flere forslag til styrketræningsprogrammer

Tag udgangspunkt i et af de mange effektive programmer her og tilpas dem til dine behov.

Kompakt helkropsprogram

I dette helkropsprogram træner du hele kroppen med så få øvelser som muligt. Meningen er, at du kører 4 sæt á 8 gentagelser med så høj vægt, at du netop kan ...

Avanceret og kompakt helkropsprogram

Hensigten med dette program er at træne hele kroppen med så få øvelser som muligt. Meningen er at du kører 4 sæt á 8 gentagelser med så høj vægt som du kan.

300 Dumbell Challenge

12 øvelser med håndvægt. Du skal lave 25 gentagelser af hver øvelse - i alt 300 gentagelser. Du skal gennemføre programmet så hurtigt som muligt. Du skal fær...

300 Body Weight Challenge

12 øvelser med kropsvægt. Du skal lave 25 gentagelser af hver øvelse - i alt 300 gentagelser. Du skal gennemføre programmet så hurtigt som muligt. Du skal fæ...

Artikler om programlægning og træningsplanlægning

Ofte stillede spørgsmål om træningsprogrammer

Hvis du er i tvivl om, hvilket styrketræningsprogram, der er det bedste for dig, så får du hjælp her på siden. Vi hjælper dig med at vælge et gratis træningsprogram til fitness, som du kan bruge både i dit fitnesscenter eller hjemme.

Hvilket træningsprogram skal jeg vælge?

Når du skal vælge et træningsprogram, så skal du kigge på dit mål og den tid du har til rådighed. Uanset om du gerne vil forøge din styrke, opbygge muskler eller begge dele, så viser forskningen at det er en god ide at træne alle musklerne i kroppen mindst 2 gange om ugen. Jeg har skrevet en guide til, hvordan du vælger det rigtige træningsprogram, som du kan lade dig inspirere af.

Skal kvinder træne anderledes end mænd?

Mænd og kvinder skal træne ud fra de samme principper. Det afgørende i valget af træningsprogram er, at du tilpasser det din målsætning, dine forudsætninger og din kropsbygning. Både kvinder og mænd kan altså sagtens tage udgangspunkt i et af de effektive træningsprogrammer på denne side.

Hvad er et godt træningsprogram til styrketræning?

Et godt styrketræningsprogram fokuserer på basisøvelser, som udføres med god bevægelseskvalitet og tilpas hårdt i forhold til dine mål. De fleste vil få mere ud af at træne med 1-3 gentagelser i overskud end til failure. En ugentlige volumen 6-20 sæt for den enkelte muskelgruppe vil være passende. De bedste træningsprogrammer har også en plan for, hvordan man fra uge til uge kan lave progression og progressivt overload.