Jeg har lavet en række gratis skabeloner, hvor du kan indskrive dit træningsprogram og styrketræningsprogram. Jeg bruger altid selv en skabelon, fordi jeg synes, at jeg får et bedre overblik over mit styrketræningsprogram og løbeprogram.

Hvis du vil dykke yderligere ned i programlægning, så har jeg skrevet en guide til programlægning til styrketræning og en gennemgang af, hvordan man laver et program til løbetræning.

Hvis du derimod er på udkig efter et par skabeloner til din egen styrketræning og løbetræning, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Skabeloner til programlægning

Når du laver dit træningsprogram til styrketræning og løbetræning, så kan det være godt at lave en overordnet plan. Du kan fx tænke træningsblokke på 4-8 uger, hvor du fokuserer på de samme ting.

Jeg har lavet en skabelon, hvor du kan planlægge din træningsblok og sørge for, at der kommer progressivt overload fra uge til uge.

Skabelon til periodeplanlægning

Den overordnede programlægning kan med fordel starte med en overordnet faseopdeling. Det gør det mere enkelt at lave de efterfølgende mere præcise planer for de enkelte uger.

Google Docs

Skabelon til ugeplanlægning

Den mere præcise ugentlige programlægning kan med fordel laves som en ugeplanlægning. Det gør det enkelt at holde et godt overblik.

Google Docs

Skabelon til tjekliste til programlægning

Den overordnede programlægning kan med fordel laves som en tjekliste. Det gør planlægningen mere fleksibel, og ved at stille mål for sin træning, så ender det hele ikke i dårlig samvittighed, fordi man ikke har nogen træningsplan.

Google Docs

Skabeloner til styrketræning og styrketræningsprogram

Jeg har lavet skabeloner til de enkelte styrketræningspas her. Vi har skrevet en række forslag til gratis træningsprogram til styrketræning, som du kan lade dig inspirere af.

Skabelon til 4 ugers styrketræningsprogram

Skabelonen er baseret på High Performance Handbook af Eric Cressey og kan indeholde en fase med fire ugers styrketræningsprogram, hvor de samme øvelser bruges. Mulighed for at skrive sæt, reps, pause, tempo ind på forhånd. Jeg har også lavet en skabelon til Google Sheets.

Google Docs

Skabelon til 4 ugers styrketræningsprogram

Skabelonen er baseret på Bulletproof Athlete af Mike Robertson og kan indeholde en fase med fire ugers styrketræningsprogram, hvor de samme øvelser bruges. Mulighed for at skrive sæt, reps, pause, tempo ind på forhånd. Indeholder de syv R-faser, som Mike Robertson bruger i sin programmering.

Google Sheets

Skabelon med grundig øvelsesbeskrivelse

Denne skabelon indeholder plads til en grundig øvelsesbeskrivelse og formål - og den fylder som udgangspunkt 2 sider.

Google Docs

Skabelon til løbetræning og løbeprogram

Løbetræning og løbeprogram skabelon

Skabelon til at lave et løbeprogram, hvor man kan tage udgangspunkt i Jack Daniels Running Formula og løbsberegner.

Download Google Docs

Du kan læse mere om Jack Daniels Løbsberegner her.

Opbygning af dit træningsprogram

Træningsprogrammer kan opbyttes på rigtig mange forskellige måder. Det kan være meget hjælpsomt at have en skabelon til træningsprogrammet, som du kan tage udgangspunkt i.

Savner du en skabelon til et træningsprogram?

Hvis du savner en skabelon til et træningsprogram, så må du endelig skrive i kommentarerne. Måske har du endda et forslag klar til en flot skabelon til fx et styrketræningsprogram, roprogram eller løbeprogram?

Kommentarer