Turkish getup

Hjælp med at forbedre denne side

I turkish getups skal du rejse dig med en vægt i strakt arm over hovedet. Øvelsen træner hele kroppen, core-stabilitet og skulderstabilitet.


Lig på ryggen på højre side af vægten. Rul rundt på siden og tag fat i vægten med begge hænder. Rul om på ryggen. Tag fat i vægten med højre hånd og stræk højre arm lige op i luften. Bøj benet i samme side som vægten er løftet i strakt arm. Venstre arm holdes ud til siden. Først ruller du op, så du kommer op på venstre albue uden at flytte venstrehånds position. Dernæst strækker du vægten yderligere op i luften, så du kommer helt op på venstre hånd. Dernæst skubber du hoften op i vejret. Trækker venstre ben ind under dig, så du kommer til at hvile på venstre knæ, venstre hånd og højre fod. Ret dig op, så du kun hviler på venstre knæ og højre fod. Herfra rejser du dig op med en lunges.

Du lægger dig ned i den modsatte rækkefølge. Tager vægten ned på brystet og ruller rundt på siden i fosterstilling og efterlader vægten på gulvet i samme side, som du samlede den op fra. Herefter flytter du vægten over i den anden side og gentager det hele for den modsatte side.

Turkish getup Turkish getup Turkish getup Turkish getup Turkish getup Turkish getup Turkish getup Turkish getup Turkish getup

Alternative navne: Turkish delight

Muskelgruppe: Baller, Core, Mave, Skuldre
Træningsform: Styrketræning
Træningsfokus: helkropsøvelse
Udstyr: håndvægte, kettlebell

Kommentarer