Som fitnessinstruktør skal du vide noget om fysiologi, anatomi, bevægelsesanalyse, øvelser, træningslære, kredsløbstræning, styrketræning, doping og træning af særlige målgrupper.

Vejle Idrætshøjskole underviser vi i Fitnessinstruktør. Her er nogle af de spørgsmål, vi bruger til at gøre os klar til den afsluttende prøve.

Fitnessinstruktør: Lær om følgende emner

 • Anatomi.

  Anatomi er læren om hvordan de forskellige strukturer i kroppen er opbygget, hvordan de forskellige celler er opbygget, hvordan disse igen samler sig til væv, organer og systemer i kroppen.

 • Fitnessinstruktør: Øvelser og træningsøvelser til fitnessinstruktør.

 • Fysiologi.

  Fysiologi er læren om kroppens forskellige organsystemer og deres funktioner i hvile og under fysisk aktivitet. Fysiologien beskæftiger sig med den sunde krop under normale betingelser.

 • Kondition, konditionstræning og kredsløbstræning.

  Lær mere om kondition, konditionstræning, kredsløbstræning og se eksempler på træning, hvor du kan øge din maksimale iltoptagelse og udholdenhed.

 • Styrketræning.

  Styrketræning er fællesbetegnelse for en række fysiske øvelser, hvori en udøver styrker sine muskler. Vi har skrevet et hav af artikler om styrketræning.

Quiz om fitnessinstruktør

De forskellige quiz om fitness er lavet på Quiziziz.

Quiziziz
Sådan kan du spille
 1. Klik på et link nedenunder.
 2. Vælg “Preview” hvis du vil øve selv, og “Live Game”, hvis I vil spille mod hinanden.
 3. I vælger selv, om I vil have en Quizizz konto for at spille.
 4. Svar på spørgsmålene.

Anatomi Fysiologi Træningslære

Anbefalelsesværdige bøger om fitnessinstruktør

Stærk

Stærk - Jacob Beermann

Kunne du godt tænke dig at blive rigtigt stærk? Det kræver den rette hjælp, og den kan du heldigvis få af Jacob Beermann med bogen “Stærk”. Her får du en god og grundig introduktion til hvordan man styrketræner bedst.

Læs mere*