I forbindelse med træning og vægttab kan det være motiverende at følge ændringer i kropskompositionen og fedtprocenten, da ændringer i kropsvægt både kan skyldes ændringer i muskel- og fedtmasse.

En måde at estimere sin fedtprocent på er ved hjælp af en fedttang, som man kan bruge til at lave en hudfoldsmåling med.

Om fedttangen

Målingerne med fedttangen skal naturligvis være til at stole på, så derfor skal fedttangen overholde nogle bestemte standarder mht. hvor hårdt den klemmer, og hvordan enderne af tangen ser ud. En professionel fedttang (skinfold caliper) koster flere tusinde kroner, men mange steder på nettet kan man købe billigere fedttænger der er næsten ligeså gode.

Accu-Measure Fitness 3000 Body Fat Caliper

Accu-Measure Fitness 3000 Body Fat Caliper

Mål din fedtprocent nemt med Accu-Measure Fitness 3000 Body Fat Caliper. Fedttangen bliver brugt af mange amerikanske personlige trænere på grund af dens præcise målinger. Du kan både bruge den hjemme eller have den med på farten.

Læs mere

Harpenden Skinfold Caliper

Harpenden Skinfold Caliper

Harpenden Skinfold Caliper - Kvalitetscaliper fra Baty til nem og præcis måling af fedtprocent!

Læs mere

Generelt om om måling af hudfoldstykkelse

Måling med fedttang er relativt udbredt, og alle kan lære at bruge en fedttang. Du måler det eksterne fedt ved med to fingre at samle en hudfold og måle, hvor tyk hudfolden er. Målingerne bliver lagt ind i matematiske formler, som så estimerer fedtprocenten i hele kroppen.

Man skal få en hjælper til at lave målingerne, og det skal (helst) være den samme person, der laver målingerne hver gang, hvis man skal kunne følge en udvikling i sin kropskomposition.

Brug tommel- og pegefinger til at trække en hudfold ud. Klem ikke hårdere end nødvendigt. Lav målingen en cm ved siden af fingrene, der har fat i hudfolden. Lav aflæsningen af tangen indenfor 3 sekunder, så tangen ikke når at komprimere huden for meget.


Valg af formel til estimering af fedtprocenten

Der er mange forskellige formler, som kan bruges til skinfold-målinger. Vi har valgt de mest brugte ud.


Hvad er normale fedtprocenter?

Skriv en kommentar