Jeg får ofte spørgsmålet om, hvad min idealvægt er? Altså ikke min idealvægt, men vedkommende der spørger om det. Der er rigtig mange, der vurderer deres egen sundhed ud fra vægten. Jeg har undersøgt, hvilke bud der findes i videnskaben på betragtninger om idealvægt.

Idealvægt er et forsøg på at give et specifikt tal, du bør veje for at være sund. Idealvægten kommer an på din højde, alder, køn og kropsbygning. Idealvægten er ikke et præcist tal.

I gennem forskellige studier har der været virkelig mange forskellige bud på, hvordan man kan udregne idealvægten. Vi har lavet en meget simpel beregner, der tager udgangspunkt i ens køn og ens højde. Du skal være opmærksom på, at beregneren ikke tager højde for noget som helst andet, fx kropsbygning og muskelmasse.

Om beregneren til idealvægt

Beregneren tager udgangspunkt i de formler, der ser ud til at blive brugt mest til at udregne idealvægten.

Formlerne er henvendt til mennesker, der er højere end 152 cm høje.

Udregn din idealvægt for voksne

Udregning af idealvægt. Indtast værdier
Køn
Idealvægt fra forskellige formler

Andre typer målinger af idealvægt

Jeg har skrevet en lang grundig artikel om Body Mass Index (BMI), som ofte også bruges til at få en ide om, hvad ens idealvægt er.

Men husk at idealvægt ikke er nogen faktuel videnskab, men bare en retningslinje, som ikke tager højde for din kropsbygning, fedtprocent eller kropskomposition.

Hvis du vil lære mere om kropskomposition, så har jeg skrevet et indlæg om forskellige modeller til at beskrive kropskomposition.

Skriv en kommentar