Hvor kan du finde en liste over de bedste danske podcasts til fitness og træning? Jeg er i hvert fald ekspert på at lytte til podcasts. Jeg har lyttet rigtig meget til alle podcasts i denne liste, fordi de giver en solid viden om træning, fitness og sundhed.

Så lyt med!

Når man søger på Google efter podcasts om træning, kost, sundhed og fitness kommer der ikke så mange frem, og en del podcasts har ikke så lang levetid. Jeg har brugt rigtig mange timer på at lytte til disse podcasts, når jeg træner eller løber.

Jeg har derfor lavet en oversigt over de bedste danske podcasts, så du ikke behøver at lede selv. Der er i hvert fald til flere ugers lytning i denne liste.

Min opdaterede liste over danske fitness-podcasts og træningspodcasts indeholder følgende:

  • Podcasts af høj kvalitet som har mange afsnit
  • En kort beskrivelse om hvad de enkelte podcasts handler om
  • Listen er kun med danske podcasts i øjeblikket

Hvis jeg har overset nogle podcasts om fitness, træning, motion og sundhed i min research, så skriv endelig i kommentarerne for at hjælpe mig med at udvide listen.

De bedste danske fitness og sundhed podcasts


Fitness M/K ved Anders Nedergaard

Fitness M/K ved Anders Nedergaard

Anders Nedergaard har siden 2015 optaget over 200 podcasts om træning, kost, doping, kampsport og røverhistorier om all things fitness. Hvis du godt kan lide at lytte til sidstnævnte, så kan vi varmt anbefale afsnittene med Sven-Ole Thorsen.

Fitness M/K

Listen to “Fitness M/K” on Spreaker.


Træningstimen ved Styrk

Træningstimen ved Styrk

Styrk udgiver podcasten Træningstimen. Den er med deres egne ord helt fri for ‘broscience’, men der er masser af godt humør og lange indledninger undervejs. Podcasten er også smækfyldt med interessante emner, som behandles på en god og saglig måde.

Besøg Træningstimen


Podcast styrketræning - Stærk & Smertefri ved Jacob Beermann

Stærk & Smertefri ved Jacob Beermann

Jacob Beermann dykker sammen med sine gæster ned i forskellige emner. Det handler om styrketræning, træning og smerter - og både Jacob og gæsterne ved virkelig, hvad de snakker om.

Besøg Stærk & Smertefri


Podcast om sundhed - Mediano Health ved Henrik Duer

Mediano Health ved Henrik Duer

Henrik Duer og en række andre værter inviterer til træningstimen om fysiologi, træning og sundhed, som jeg synes er den mest interessante del af podcasten. Der er også succeshistorier med vægttab, men jeg ville ønske at fokus var mere på livsstil og bevægelse end at smide de sidste kilo.

Besøg Mediano Health


Podcast Sundhed - Detox din hjerne ved Morten Elsøe

Detox din hjerne ved Morten Elsøe

Ernæringseksperterne Morten Elsøe og Anne Gaardmand vil bekæmpe sundhedsforvirring. De laver lange og saglige podcasts, hvor de diskuterer myter og forsøger at få noget fornuft ind i diskussionen. Hvordan kan vi være normalvægtige i et fedmefremmed samfund?

Lær mere

Hvad er en podcast?

Ordet ’podcast’ er en sammentrækning af ordene ’iPod’ og ’broadcasting’. Ordet podcast blev altså opfundet, da Apple opfandt iPod. En podcast er altså ganske enkel en lydoptagelse eller en lille radioudsendelse, du kan lytte til, præcis når det passer dig.

Du kan lytte til podcasts med fra din smartphone, din tablet eller din computer. En podcast kan være ganske kort eller vare flere timer. Formatet kan variere fra lange fortællinger til debatter, interview eller vidensdeling.

Hvordan lytter jeg til podcasts?

Jeg bruger Pocketcast, når jeg lytter til Podcasts. Jeg synes det gratis program er ret genialt til at organisere sine podcasts.

Podcasts om fitness og træning

Det var den foreløbige liste over danske og internationale podcasts om træning og fitness.

Hvis jeg har overset nogle danske eller internationale podcasts om fitness, træning, motion og sundhed i min research, så skriv endelig i kommentarerne for at hjælpe mig med at udvide listen.

Kommentarer