Hvis du altid har drømt om at lave et hulemaleri, men aldrig rigtig har fundet en rigtig god hule arkæologer vil udgrave om 100.000 år, så kan du forsøge dig med at lave kunst ved hjælp af din GPS. Man kalder det også GPS Doodles, Strava Art, GPS writing eller GPS sketching.

Du kan både gøre det ved at gå, løbe eller cykle, så det er også en kærkommen mulighed for at gøre noget nyt i stedet for altid at tage den samme rute. Under din tur får du noget andet at tænke på, og der er også noget spændende ved at tegne uden viskelæder.

Stephen Lund er en af de kendte GPS-kunstnere, og han har fortalt lidt om det på Tedx.

Hvordan laver man GPS-kunst

Vælg en app

Du kan bruge de fleste almindelige GPS-apps til at lave kunst, fx Strava, Endomondo, Runkeeper, Runtastic. Jeg bruger selv Garmin Connect og Strava til min GPS-kunst.

Der er stadig en del at lære, når man kigger på følgende resultater. Det betyder en del, hvor præcis ens GPS er :)

Tegn med GPS - doodles og Strava kunst

Lav en plan

Du kan naturligvis sætte dig for bare at løbe afsted, men hvis det kan måske være lettere at lave en plan hjemmefra. Fx kan du på Garmin Connect tegne en rute, som du så sender til dit ur og bruger det som udgangspunkt. Du kan også bruge mapmyrun.com og så bruge resultatet som din guide, når du skal bevæge dig med GPS’en tændt.

Connecting the dots

Det er sjovt at forsøge at lave tegningen i en lang flydende bevægelse, men det er måske ikke altid muligt. Du kan godt komme ud for nogle spændende ting undervejs, hvis du har planlagt din rute hjemmefra. Steder hvor det ikke var så let at passere alligevel. Hvis du undervejs på din tur slukker for din GPS og bevæger dig i mellemtiden, så vil den forbinde GPS-punkterne med en ret linje.

“They’re there in the map just waiting to be found,” … “The game-changer for me was when I took a map of Victoria and highlighted all the main roads. Inspirations just started popping off the page….”

Stephen Lund

Inspiration

Du kan printe kort ud og forsøge at finde figurer i vejene. Fx kan du tage et kort og tegne hovedvejene op. Så kan du vende det på forskellige måder, og så venter figurerne bare på at komme frem.

GPS Doodles - StravaArt

Du kan også kigge på Stephen Lunds Sketchbook og af GPS-artist. På Twitter kan du søge efter #StravaArt hashtagget.

Referencer

Garmin FENIX 5S Smartwatch

Garmin FENIX 5S Smartwatch

Hvis du er vild med IT og elektronik og kan lide at være opdateret med teknologi uden at gå glip af noget, så køb Smartwatch GARMIN FENIX 5S GPS 10 ATM Sølv Sort til en uovertruffen pris

Se prisen