Beregn dit kulhydratbehov under cykling

Lars OlesenAf 1 min læsning

Når du træner eller cykler, er det vigtigt at sikre en tilstrækkelig tilførsel af kulhydrater for at opretholde energiniveauet. Jo højere intensitet, du cykler med, jo mere kulhydrat forbruger du.

Denne beregner hjælper dig med at estimere dit kulhydratforbrug baseret på, hvor mange watt du træder, og hvad varigheden af aktiviteten. På den måde kan du planlægge dit kulhydratindtag optimalt og undgå energimangel undervejs.

Hvis du ikke har adgang til en wattmåler, så tjek vores beregner til kulhydratforbrug baseret på kondital og intensitet.

Beregn dit kulhydratforbrug til cykling

Udregn kulhydratforbrug ved cykling
Energiforbrug ved de forskellige intensiteter
Angiv hvor længe du arbejder med forskellig watt
Zone Tid (m) Intensitet (watt) R-værdi
Restitution
Udholdenhed
Moderat
Tærskel
VO2max
Energiforbrug ved de forskellige intensiteter
Resultater
Zone Tid (m) Intensitet (watt) R-værdi Kalorier Fedt (g) CHO (g)
Restitution
Udholdenhed
Moderat
Tærskel
VO2max
I alt

Konklusion

Du skal være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis på cyklen er en god ide at overopfylde med kulhydrater. Hvis du gør det, så risikerer du nemlig at kroppen vil begynde at prioritere kulhydratforbræding over fedtforbrænding. En stærk rytter vil derfor over tid komme til at mangle kulhydrat, fordi man ikke kan nå at genopfylde depoterne tilstrækkeligt undervejs.

Ved at kende dit forventede kulhydratforbrug pr. time kan du bedre tilpasse din ernæringsstrategi og sikre, at du har tilstrækkelig energi til hele træningen eller konkurrencen.

Hvilke sukkertyper du skal vælge afhænger lidt af dine mål, men typisk vil du gerne have hurtigt optagelige kulhydrater.

Du kan læse mere om glykæmisk indeks og blive klogere på, hvilket madvarer og sukkertyper, der optages hurtigt.

Brug beregneren til at finde det rigtige indtag og optimere din præstation.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan fungerer beregneren?

Beregneren udnytter, at vi ved hvor meget energi arbejde tager, når vi har en wattmåler. Nytteværdien af arbejdet - eller bevægelsesøkonomien - er naturligvis estimeret.

Referencer

Lars Olesen

Cand. scient. i idræt og idrætshøjskolelærer

Lars er cand.scient. i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet og har undervist i træning og sundhed siden 1999. Til daglig underviser han på Vejle Idrætshøjskole og uddanner fitnessinstruktører for DGI og DIF's Foreningsfitness. Lars arbejder ud fra den nyeste forskning og omsætter videnskabelig træningsviden til praktiske råd.

Kommentarer