Her finder du fem lækre og sunde opskrifter på proteinpandekager uden banan. Nogle af opskrifterne er endda også uden proteinpulver.

Disse opskrifter på proteinpandekager er perfekte til dig, der gerne vil lave små pandekager med et højt proteinindhold.

Der er efterhånden nogle opskrifter på proteinpandekager uden banan, når du søger på nettet. Men hvilken opskrift er egentlig den bedste opskrift. Jeg har afprøvet 4 forskellige opskrifter.

Proteinpandekager uden banan og uden proteinpulver

Denne lækre opskrift på sundeproteinpandekager kommer fra madogkaerlighed.dk. Det er mættende og proteinrige pandekager, men hvor der ikke er tilsat hverken bananer eller proteinpulver.

I stedet kommer det meste protein fra hytteost. Hytteost giver en god konsistens i dejen. Proteinpandekagerne kan gemmes på køl til dagen efter, så du kan forberede en lækker snack, som du også kan nyde på farten.

Normalt er banan med til at søde pandekager, så opskrifter på proteinpandekager uden banan er ikke så søde i sig selv. Hvis du mangler lidt sødme i pandekagerne, så kan du vælge at putte noget oven på, som giver dig lige netop den smag, du gerne vil have. Madogkaerlighed.dk foreslår nødde creme og jordbærpuré.

proteinpandekager uden banan og uden proteinpulver
Proteinpandekager uden banan og uden proteinpulver

Ingredienser til 1-2 personer - 6-7 små pandekager

  • 2 æg
  • 40 g havregryn
  • 100 g hytteost
  • ½ tsk vanilljepulver (el. 1 tsk vaniljesukker)
  • ½ tsk bagepulver
  • 1-2 tsk flydende honning

Sådan laver du proteinpandekagerne

  • Blend alle ingredienserne til en ensartet masse. Lad dejen stå og trække i 10 minutter
  • Opvarm en pande til middelvarme og kom ca. 2-3 store spsk på panden, til hver pandekage
  • Dejen flader selv ud, så vent blot et par minutter og vend pandekagen om
  • Det er ikke nødvendigt med fedtstof på en slip-let pande men det kan sagtens bruges, hvis det ønskes. Pandekagerne kan evt. serveres med min hindbærpuré. Velbekomme!

Sunde proteinpandekager uden banan og mel

proteinpandekager uden banan og uden proteinpulver
Proteinpandekager uden banan og uden proteinpulver

Proteinpandekager egner sig rigtig godt til morgenmad. Du kan lave dem, når du har god tid. Denne opskrift fra marialottes.dk smager bedst, hvis du spiser dem, når de lige er lavet. Men de kan også fungere, hvis du gemmer dem og spiser dem senere.

Proteinpandekagerne bliver luftige, svampede og lækre. Hvis du ikke vil bruge mel, så kan du skifte det ud med havregryn. Derfor kan du også lave glutenfrie proteinpandekager, men jeg synes det bliver rigtige gode med mel.

Pandekagerne er nemme at lave. Du kan lave 10-12 stykker på under 25 minutter.

Opskriften på sunde pandekager uden banan

Pandekager uden banan og mel – glutenfrie og proteinrige. Sunde og en død lækker og nem idé til morgenmad, snack eller dessert med is til. Nemme at lave!

  • 100 g havregryn (evt. glutenfrie)
  • 30 g mandler* (kan erstattes af havregryn)
  • 1 spsk flydende akaciehonning
  • 3 dl havredrik eller komælk
  • 3 stk æggehvider
  • ½ tsk vaniljepulver*
  • 1 spsk chiafrø* (kan undlades)
  • 1 tsk bagepulver*
  • et lille nip salt
  • smør til stegning

Fremgangsmåde for proteinpandekagerne

  • I en foodprocessor blendes havregryn og mandler til mel. Kom salt, chiafrø, vaniljepulver og bagepulver heri.
  • Pisk mælk og honning sammen i en skål, til honningen er opløst. Rør melet i mælken, indtil du har en ensartet masse – gerne lidt flydende.
  • I en anden skål piskes æggehviderne helt stive. Når du kan vende skålen på hovedet, uden det ryger ud, er de klar til brug. Vend æggehviderne forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen med 2 spsk. dej, pr. pandekage på en middelvarme pande, og steg i kokosolie eller smør til de er lettere gyldne.
  • Nyd din stak med friske bær eller sirup. 
  • Velbekomme.

Proteinpandekager uden banan med proteinpulver

proteinpandekager uden banan og med proteinpulver
Proteinpandekager uden banan og med proteinpulver

Træningsguiden foreslår følgende opskrift på proteinpandekager uden banan.

Ingredienser til 3 personer

  • 80 g proteinpulver (smagen kommer i flere varianter; oreo, chokolade, banan, mango, jordbær m.fl.)
  • 3 æg
  • 1 æggehvide
  • 150 g havregryn
  • 5 dl minimælk
  • 10 g hørfrø
  • 10 g sesamfrø
  • 10 g loppefrøskaller
  • Fremgangsmåde

  1. Bland ingredienserne. Bland alle ingredienserne i en skål og rør dejen godt sammen. Nogle blender ingredienserne for at få en ensartet masse.
  2. Steg proteinpandekagerne på en pande. Opvarm en pande til god varme og der puttes en smule fedtstof på panden. Har du investeret i en lækker slip-let pande, kan du naturligvis spare fedtstoffet væk. Når panden er godt varm, puttes proteinpandekagedejen forsigtig på panden, i den størrelse du ønsker. Proteinpandekagerne er færdige, når pandekagerne har en lækker gylden overflade på begge sider.

Husk: Proteinpandekager kan nogle gange være en smule tørre, og derfor er det godt at supplere med noget lækker skyr, frugt og bær sammen med et glas friskpresset juice eller kaffe.

Proteinpandekager uden banan med proteinpulver

Denne opskrift på proteinpandekager uden banan indeholder proteinpulver, men du kan bare bruge den smag du har af proteinpulveret.

Ingredienser (1-2 personer - 6-7 små pandekager)

  • 2 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 2 spsk skyr
  • 2 spsk proteinpulver
  • 1 tsk bagepulver
  • smør eller olie til stegning

Det er havregrynene, der giver dejen lidt tekstur. Du kan også overveje at bruge loppefrøskaller (HUSK), hvis du vil prøve uden havregryn. Men du skal formentlig kun have en spsk HUSK i, hvis de stadig skal ligne pandekager.

Du kan overveje at putte bagepulver i denne opskrift, hvilket kan hjælpe med at gøre pandekagerne endnu mere luftige, men ellers er mælken også med til at gøre pandekagerne luftigere.

Fremgangsmåde for pandekagerne

  • Førstpisker du æggene.
  • Dernæsttilsætter du havregryn, skyr, og proteinpulveret og pisker lidt mere
  • Stegpandekagerne ved svag varme – jeg lavede 7 små stk.
  • Servermed frisk frugt, nødder, bær, skyr eller noget helt andet! 🙂

Du kan fx toppe pandekagerne med banan, blåbær, mandler og vindruer, men du kan også bruge din fantasi.

proteinpandekager med proteinpulver
Proteinpandekager uden banan, men med proteinpulver

Hvilken proteinpulver skal jeg bruge til mine proteinpandekager?

Hvis du vælger en opskrift, hvor du skal bruge proteinpulver i opskriften, så vil du måske gerne have svaret på, hvilket proteinpulver er det bedste til proteinpandekager?

Vores bedste råd er at vælge et mærke af en dansk fabrikant, som står inde for kvaliteten af produktet. Så er det egentlig bare at vælge en smag du godt kan lide. Den kendte danske producent af proteinpulver Bodylab* har et stort udvalg af proteinpulver*

Lige nu får du pulver til proteinpandekager med gratis, hvis du shopper på Bodylab*