Jeg har samlet 9 træningsbøger, som jeg selv er blevet meget inspireret af. Det gode ved bøger om træning er, at du i bøgerne kan få en samlet fremstillingen af, hvordan træning og træningsplanlægning kan se ud.

Alle bøgerne om træning har masser af inspiration, som du kan overføre til din egen træning og træningsplanlægning eller hvis du er træner for andre.

9 træningsbøger du skal have læst

Jeg håber, at du finder nogle interessante bøger at dykke ned i. Linksene er reklamelinks, men du skal også huske, at du kan låne en del af bøgerne gratis på biblioteket eller på eReolen.

Shutup Legs

Fortællingen om Jens Voigts vej til professionel cykelsport er bemærkelsesværdig. Lige fra hans opvækst i Østtyskland, hvor Tour de France blot var noget, man hørte rygter om, til den sene professionelle debut i 1997 og de mange bedrifter, der fulgte på landevejene i de efterfølgende år.

Se prisen

Racercykel træning

Vil du gerne have en bog om, hvordan du skal sammensætte din træning, kost og øvelser for at optimere din performance, så kan cykelbogen _Racercykel træning_anbefales. I bogen bliver du guidet igennem flere forskellige niveauer af din cykeltræning – ligefra det basale om til det mere avanceret såsom hvordan du fx optimerer din restituering.

Se prisen

Tri – Den ultimative træningsbog

Hvis du vil optimere dine præstationer, så tjek bogen Tri – Den ultimative træningsbog. Bogen henvender sig godt nok til triatlonudøvere, men er stadig meget brugbar for almindelige landevejscyklister. Bogens tips om teknik, træning, ernæring og psykologi sagtens kan videreføres over til landevejscyklister.

Tjek prisen

Daniels' Running Formula

Jack Daniels was named the world’s best running coach by Runner’s World magazine, and his best-selling book, Daniels’ Running Formula, shows you why. Whether your race of choice is the 800 meters, the marathon, or anything in between, Daniels’ Running Formula, Third Edition, offers a proven recipe for success.

Tjek prisen

Løb som eliten

Claus Hechmanns bog LØB SOM ELITEN er handler om, hvordan du skal træne for at blive en hurtigere løber og få mest muligt ud af dit potentiale. Bogen indeholder fem specialdesignede 12-ugers programmer til distancerne 5 km, 10 km og helt op til maraton.

Tjek prisen

Stærk - Jacob Beermann

Stærk - Jacob Beermann

Jacob Beermann fortæller i Stærk, hvordan du kan gribe styrketræning an i styrkeløft. Du får en god beskrivelse af, hvordan du bygger træning op og udfører de forskellige løft. Med bogen får du også eksklusiv adgang til en Facebookgrupppe, og du får et træningsprogram på 16 uger.

Køb bogen

HIIT - Højintensitets Intervaltræning - træningsprogram - træning

Science and Application of High Intensity Interval Training

Paul Laursen og Martin Buchheit har skrevet Science and Application of High-Intensity Interval Training, som er must-have for alle coaches, trænere, fysiologer og researchers, der bruger HIIT - high-intensity interval training - som en del af deres arbejdsområde og laver træning og træningsprogrammer.

Tjek prisen

Kontrol og læring af motoriske færdigheder og verbal feedback

Kontrol og læring af motoriske færdigheder og verbal feedback

Den her har jeg selv skrevet. Bogen besvarer følgende to spørgsmål: (1) Hvordan kan komplicerede, hurtige færdigheder tænkes at være kontrolleret, og hvordan kan påvirkningen og læringen i dette kontrolsystem tænkes at foregå? (2) Hvordan kan underviseren verbalt give feedback på udøverens præstation af en kompliceret, hurtig færdighed for at skabe den bedst mulige motoriske læring hos udøveren?

Tjek prisen

Sov Rigtigt - Nick Littlehales

Sov Rigtigt

Glem alt om det, du troede, du vidste om søvn. Restitution er noget, der kan foregå hele døgnet rundt, ikke kun om natten – restitutionsprocessen er en konstant rytme, som vi alle må lære at følge. Så hvis du vil starte i dag, betyder det lige nu – ikke når du går i seng i aften. - Nick Littlehales

Tjek prisen

Flere bøger om træning 2021

Hvis du vil have inspiration til flere træningsbøger, så kan du kigge hos nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du gerne vil støtte dette site, så er links reklamelinks. Vi får en lille kommision for hvert salg, men din pris er den samme, hvis du vælger at købe en bog efter at have klikket på vores links.

Kender du nogle uundværlige bøger om træning, så skriv endelig i kommentarerne, så jeg kan få forbedret denne liste over træningsbøger.

Jeg har samlet nogle flere forslag til løbebøger forslag til cykelbøger på cykel-ruter.dk.

Kommentarer