Jeg har samlet 9 løbebøger, som har gode tips til løbetræning, fascinerende historier om løb og inspiration til din egen træning. Der er garanteret inspiration af høj kvalitet i disse bøger om løb.

Der findes mange gode og inspirerende bøger om løb. Ingen tvivl om det. Her kan du få en masse gode bøger om løb, hvor du kan få gode råd til løb, og hvad kan motivere jer til at komme i gang med at løbe.

Her kan du læse en masse anbefalinger til løbebøger, som er passende til dig, der gerne vil sætte dig endnu mere ind i løb, løbeteknik og løbetræning - samt at fastholde motivationen.

Liste over 9 løbebøger 2021

Denne liste over løbebøger er både inspireret af Herlev Bibliotek og The Greatness of Running. Jeg håber, at du finder nogle interessante bøger at dykke ned i. Linksene er reklamelinks, men du skal også huske, at du kan låne en del af bøgerne gratis på biblioteket eller på eReolen.

Daniels' Running Formula

Jack Daniels was named the world’s best running coach by Runner’s World magazine, and his best-selling book, Daniels’ Running Formula, shows you why. Whether your race of choice is the 800 meters, the marathon, or anything in between, Daniels’ Running Formula, Third Edition, offers a proven recipe for success.

Tjek prisen

Løb som eliten

Claus Hechmanns bog LØB SOM ELITEN er handler om, hvordan du skal træne for at blive en hurtigere løber og få mest muligt ud af dit potentiale. Bogen indeholder fem specialdesignede 12-ugers programmer til distancerne 5 km, 10 km og helt op til maraton.

Tjek prisen

What I Talk About When I Talk About Running

Den japanske forfatter Haruki Murakami er dedikeret løber har skrevet en læseværdig fortælling og løbemanual forklædt som en slags erindringer. Eller det vil sige ét af temaerne. For ind imellem Murakamis beskrivelser af træningen skyder der sig lange rækker af betragtninger op om litteratur og løb – og forholdet mellem de to. Bogen er ikke en træningsbog, men et inspirerende besøg i en krøllet løberhjerne.

Tjek prisen

The Lore of Running

Lore of Running gives you incomparable detail on physiology, training, racing, injuries, world-class athletes, and races. Author Tim Noakes blends the expertise of a physician and research scientist with the passion of a dedicated runner to answer the most pressing questions for those who are serious about the sport.

Tjek prisen

Løb i storbyer i Europa

Else Marie Lehman har skrevet en guide til løb i 49 storbyer i Europa. En guide, der for hver eneste storby, beskriver og giver ideer til løbeture a 5 km og 10 km. Der er endvidere ideer til længere løbeture, til områder hvor det er muligt at løbe trail/bakkeløb – og hints til, hvor man kan få et intervalpas på bogen på nærmeste atletikbane.

Tjek prisen

Jeg løber

I 2013 døde Anders Legarth Schmidts datter af kræft. I dag løber han 120 kilometer om ugen. For Anders Legarth Schmidt har løb været en måde at håndtere den endeløse sorg over tabet af familiens ældste datter Ellen, der døde af kræft som 6-årig. ‘Ens liv er jo totalt kaos. Grunden til, at jeg begyndte at løbe og blev ved med det, var fordi, det gav mig lindring. Det var ren overlevelse for mig,’ siger Anders Legarth Schmidt. I den har han beskrevet sine refleksioner over at løbe – og leve – med sorgen og savnet.

Tjek prisen

Sidste tog til Boston

Vidste du, at kvinder først fik lov at løbe maraton ved OL i 1984? Eller at det, der betragtes som historiens første maratonløb, blev afholdt i Grækenland den 1. marts 1896 – selvfølgelig for at udtage de bedste løbere til det første moderne OL i Grækenland i 1896. Sidste tog til Boston graver dybt ned i maratonløbets historie og beskriver gennem stemningsfulde reportager, anekdoter og interviews med nogle af tidens største løbestjerner, hvordan maratonløb er gået fra at være forbeholdt en lille gruppe af elitesportsfolk til i dag at være en milliardforretning, som ikke bare handler om løb.

Tjek prisen

Kom i form til halvmaraton på 100 dage

Bogen er skrevet af eliteløberen og sundhedsjournalisten Anders Ejbye Ernst og henvender sig til løbere på alle niveauer. Både nybegynderen, der gerne vil gennemføre det første halvmaraton uden skader, og den erfarne løber, der er på jagt efter nye personlige rekorder. Bogen guider dig igennem, hvordan du kommer i form til halvmaraton, og hvordan du konkret kan gøre det på 100 dage. Derudover gennemgås løbelivets mange aspekter, som fx udstyr, kost, motivation til træning og konkurrenceforberedelse.

Tjek prisen

Bliv løber for livet

Rikke Rønholt har skrevet en løbebog, der ønsker inspiration til, hvordan løb kan blive en fast, integreret del af din hverdag, og hvordan løb går fra en sur pligt til en effektiv og positiv vane. Motivationen er en vigtig faktor for at udnytte ens potentiale, både på jobbet, i privatlivet – og ikke mindst som løber. Rikke Rønholt viser i Bliv løber for livet, hvordan løb kan give dig mere energi til livet, og hvordan du fastholder motivationen på lang sigt. Hun giver desuden forskellige træningsprogrammer, styrke- og strækøvelser, vejledning til kost om kost og skader samt meget andet inspiration til måder at træne løb.

Tjek prisen

Flere løbebøger

Jeg er selv blevet inspireret af løbebøgerne, og jeg håber også du finder noget at blive inspireret af.

Hvis du vil have inspiration til flere løbebøger, så kan du kigge hos nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du gerne vil støtte dette site, så er links reklamelinks. Vi får en lille kommision for hvert salg, men din pris er den samme, hvis du vælger at købe en bog efter at have klikket på vores links.

Det at løbe er ikke det mest naturlige for os mennesker. At løbe er noget særligt. Det finder man rigtigt ud af, når man læser nogle af de anbefalede løbebøger.

Jeg har samlet nogle flere forslag til bøger om træning og forslag til cykelbøger på cykel-ruter.dk.

Kommentarer