Det kan være rigtig fedt at have sit eget home gym i garagen, hvis du gerne let vil kunne træne. Det behøver ikke at være så dyrt at få udstyr til sit eget home gym.

Jeg har brugt rigtig mange timer på at researche, hvad der skal til at lave et fedt gym, da jeg designede styrketræningslokalet på Vejle Idrætshøjskole sammen med mine kollegaer. Der skulle vi både finde noget fedt udstyr, men vi lavede også vores egne platforme og fandt relativt billige gulvmåtter for at få hele budgettet til at hænge sammen.

Hvis dit formål med træningen er at blive stærkere, så advokerer vi for træning, der retter sig mod hele kroppen ved hjælp af øvelser, der involverer mange muskelgrupper ad gangen. Samtidig bruger vi oftest frie vægte i form af vægtstænger, vægtskiver eller håndvægte, når vi vil udfordre kroppen styrkemæssigt.

Et godt sæt med vægtstænger og -skiver er ret bekosteligt, men det er der heldigvis råd for. Det behøver ikke at koste alverden at lave sit eget fitnessrum i garagen. Vi har fundet en masse inspiration hos en af vores store helte, Ross Enamait.

Ross står bag den helt fabelagtige rosstraining.com, som jævnligt giver gode råd til, hvordan man kan lave sit eget træningsudstyr.

Eksempler på home gyms

HomeMadeModern har lavet nogle ret fede hjemmelavede løsninger. Han har også noget ret fedt værktøj.

Flere ideer til home gyms

Del dit eget garagegym

Nu til sagen:

Hvis du selv har lavet noget hjemmelavet udstyr, så del det gerne med os i kommentarerne. Vi ses i garagen.

Kommentarer