Discgolf baner i Danmark: Hvor kan du spille?

5 minutters læsning

At gå en runde på en af de mange discgolf baner i danmark er en fantastisk måde at tilbring tid sammen med vennerne på. Her kan du læse mere om, hvor du kan spille discgolf?

Discgolf er en sjov aktivitet, du kan lave udendørs, og hvor alle kan være med - og hvor alle kan spille sammen. Det gør det bl.a. til en fortrinlig familieaktivitet. Der dukker hele tiden flere og flere baner op, så sporten bliver også mere tilgængelig.

De fleste baner i Danmark kan du spille på, når det passer dig. Du skal altså ikke bestille tid, og de fleste baner er også gratis. Du skal bare bruge et par frisbees eller golfdiscs. Dem kan du købe for et par hundrede kroner.

Heldigvis er der masser af baner at vælge imellem, hvis du gerne vil ud og spille discgolf. Her går vi i dybden med, hvordan du finder det bedste bedste discgolf baner i Danmark.

Hvad er en discgolf bane?

En discgolfbane er en dedikeret bane til at spille discgolf på. Banerne er typisk anlagt i naturområder og parker, hvor der er plads til, at du kan kaste specialiserede frisbees mod en kurv.

discgolfbane

Der findes flere forskellige typer af discgolfbaner:

  • Offentlige baner
  • Pay and Play discgolfbaner
  • Private baner til discgolf

De fleste baner har alle én ting til fælles: de er gratis at bruge! Det gør discgolf til en rigtig god og budgetvenlig aktivitet.

Her kan du fx se, hvordan Odense Discgolf Bane tager sig ud:

Hvordan finder man discgolfbaner i Danmark?

Der er lidt forskellige måder at finde discgolfbaner i Danmark på.

Den bedste måde at finde discgolfbaner i Danmark på er ved at bruge appen Udisc. Der kan du finde den mest opdaterede liste over de danske baner.

Der er i dag over 140 disc golf baner i Danmark og flere kommer hele tiden til. Du kan altid finde en opdateret oversigt over banerne på uDiscs banekort, eller i uDisc-appen som kan hentes til både iPhone i App Store og til Android i Google Play.

Samtidig er appen virkelig smart, hvis du er en ivrig discgolfspiller. Du kan bruge appen til at lave scorecards, banekort på de enkelte baner, tælle antallet af kast og måle længden på dine kast og træne din putning.

Udisc discgolf baneoversigt
Udisc er en genial app til at finde de forskellige discgolfbaner.

Professional Disc Golf Association (PDGA) kan du også finde en baneoversigt, som bliver opdateret jævnligt. Tjek deres liste over disc golf baner. PDGA har imidlertid ikke helt kunnet følge med den rivende udvikling, der har været i anlæggelsen af discgolf baner de seneste år i Danmark, så derfor bruger jeg selv uDisc.

En anden god måde at finde discgolfbaner på er ved at spørge folk, der allerede spiller. De kender sandsynligvis til et par gode baner i området og kan fortælle dig, hvordan du skal spille banerne for at få den bedste oplevelse.

Hvor ligger discgolf banerne i Danmark?

Discgolf er efterhånden ved at være en folkesport i Danmark. Det kan man også se på udbredelsen af antallet af baner. Der er efterhånden baner i alle dele af Danmark, så uanset om du bor i Jylland, på Fyn eller Sjælland eller øerne, så kan du finde en bane nogenlunde tæt på dig.

På dette kort fra uDisc kan du se fordelingen af baner rundt omkring i Danmark.

Kort over Discgolf baner i Danmark
Discgolfbaner i Danmark ifølge Udisc. Opdateret 2022. Se hele listen på deres hjemmeside. Kilde: disctree.dk

Når du har fundet en bane, du gerne vil spille, så kan du også tjekke om der findes nogle lokale regler for handicap på banen.

Hvordan finder jeg en velholdt bane?

Der er stor forskel på, hvor velholdte de forskellige baner er. Derfor er det en god ide at tjekke banen i uDisc-appen. Her opdaterer brugerne konstant banens beskaffenhed.

Udstyret på de enkelte discgolfbaner?

Der er meget forskel på udstyret på de forskellige discgolfbaner. Fx kan der være dedikerede teesteder, hvor du kan stå fast i al slags vejr. Kurvene kan se forskellige ud, og omgivelserne kan være meget forskellige.

På Udisc har brugerne lagt billeder op på de forskellige baner, så du på forhånd kan danne dig et overblik over, hvad banens beskaffenhed er.

DiscGolfPark

DiscGolfPark er et finsk koncept med særlig høj standard af udstyr, banedesign og skiltning. DiscGolfPark er den meste udbredte banetype i både Europa og USA. Du kan finde de danske DiscGolfPark baner.

MultiGolfPark

Multigolfpark er et nyt fedt koncept hvor samme areal bruges til tre forskellige golf discipliner: Disc golf, Fodbold golf og Park golf. Læs mere MultiGolfPark.

Hvor mange kurve er er der på banerne?

I uDisc appen kan du se, hvor mange kurve der er på banerne rundt omkring. Typisk har banerne mellem 6-18 kurve, men rigtig mange baner har 9 kurve. Hvis du gerne vil gå 18 huller, som man typisk gør i golf, så kan du bare spille banerne flere gange.

Hvor lang tid tager det at spille banen?

Det er meget forskelligt på de enkelte baner. Hvor mange huller har banen? Hvor velholdt er banen? Hvor mange skal I spille?

Der er mange faktorer, der har betydning for, hvor langt tid det tager at spille. Hvis græsset er langt, eller der er en masse budskads, så skal du påregne at bruge lidt tid på at lede efter dine discs undervejs.

Det er en rigtig god ide at være rigtig opmærksom på, hvor discen lander. Så er den noget lettere at finde.

Hvad har jeg brug for for at spille discgolf?

Du skal bare selv medbringe discs til at spille med. Du kan sagtens bruge en almindelig frisbee, men ellers kan du se vores forslag til, hvad du skal tænke over som begynder i discgolf.

Vi har skrevet en guide til, hvordan du vælger en golfdisc til begyndere. Her får du alle detaljerne til, hvad du skal tænke på, når du gerne vil i gang med at spille lidt discgolf.

Når du har fået fat i nogle discs, så er det også meget rart at vide, hvilken teknik du skal kaste golfdiscen med.

Hvor kan jeg købe discs?

Discgolfsporten er virkelig blomstret de seneste år. Nu kan du både købe discgolfs i sportsbutikker, dedikerede butikker til sporten og online.

  • Discimport.dk var den første onlineshop til frisbees og discgolf. For nylig har de udvidet med fysiske butikker også. Du kan læse mere på discimport.dk.
  • Discshoppen.dk er en anden onlinebutik, hvor du kan købe udstyr til frisbeesporten. Tjek deres hjemmeside. Hvis du har brug for et stort udvalg, så skal du dog vælge Discimport.dk.

Konklusion

Discgolf er en fantastisk måde at tilbringe tid i det fri med venner på. Det er nemt at lære, og du behøver kun dine egne skiver for at spille. Du kan finde discgolf baner over hele Danmark, og de varierer i forhold til, hvor velholdte de er.

Tjek uDisc-appen, inden du tager af sted, for at sikre dig, at banen er i god stand, og hvad du skal tænke på. Du kan også udnytte nogle af de andre discgolf apps.

Kommentarer