Hvor meget blod har man i kroppen? Det kan du få svaret på i denne beregner, som giver et bud på, hvor meget blod, der findes i menneskekroppen?

Blodet er en vigtig transportør af ilt og næringsstoffer, så derfor synes jeg det er interessant at undersøge, hvor meget blod mennesker har - og hvor hurtigt man kan skabe nyt blod.

Jeg har lavet en beregner, der kan beregne, hvor meget blod mennesker har. Formlerne som bliver brugt i beregneren er til voksne. Du skal altså finde en anden beregner, hvis du vil beregne blodvolumen for børn.

Beregn hvor meget blod du har?

Vores beregner af blodvolumen er baseret på denne udregner af blodvolumen fra omnicalculator.com. Her kan du udregne, hvor meget blod voksne mennesker har.

Den mest brugte formel er Nadlers formel, men senere vil vi udvide beregneren til at indeholde flere formler til at udregne blodvolumen.

Udregning af blodvolumen.

Hvordan virker beregneren af blodvolumen?

Normalvægtige voksne har ifølge omnicalculator omkring 70 mL/kg blod for mænd og 65 mL/kg for kvinder. Blodvolumen stiger imidlertid ikke lineært, når vægten stiger. Derfor kan man ikke bare bruge denne udregning for overvægtige. Formlerne brugt i beregneren ovenover tager højde for forskellige vægte.

Nadlers formel til at udregne totale mængde blod

Nadler (1962) baserede sin formel på arbejdet lavet af Allen (1956). Formlen ser ud som følger:

  • Mænd: BV = 0,3669 * h³ + 0,03219 * w + 0,6041
  • Kvinder: BV = 0,3561 * h³ + 0,03308 * w + 0,1833

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange liter blod har en kvinde i kroppen?

Kvinder har omkring 65 mL blod pr. kg kropsvægt. Kvinder har lidt mindre blod i forhold deres kropsvægt end mænd.

Hvor meget blod har mænd?

Mænd har omkring 70 mL/kg kropsvægt. Mænd har altså lidt mere blod i forhold til vægten end kvinder.

Kommentarer