Du kan finde dit kondital i roning og måle din kondition med en maksimal konditiontest på romaskine. Det er en 2000 meter maksimal test på et roergometer.

Jeg har fundet to forskellige forslag til, hvordan du kan udregne konditallet ud fra 2000-meter testen på roergomenter.

Udregning af kondital brugt af Concept2 ud fra tiden

Hos Concept2 bruger de data fra Fritz Hagerman.

Fritz Hagerman fra Ohio University har lavet formlerne bag testen gennem mange √•r. Hagerman har udf√łrt VO2max tests med maske og de samme fors√łgspersoner har ogs√• lavet en maksimal 2000 meter test p√• romaskine. Derefter har Hagerman lavet en korrelation mellem de to tests, som benyttes i nedenst√•ende beregner af kondital p√• baggrund af en test i romaskine.

Beregn din kondition og kondital fra maksimal test på romaskine?

Test dit kondital med Concept2 2000 meter

Test i roning ud fra mean power output

Klusiewicz og Faff (2003) har lavet andre formler til at teste den maksimale iltoptagelse ud fra 2000-metertesten.

The most accurate predicted values of VO2max were obtained based on the linear regression of VO2max against the mean power output (WM) in the 2-km test using the following formulas: VO2max (l‚ÄĘmin-1) in the males = 1.682+0.0097 WM; VO2max (l‚ÄĘmin-1) in the females = 1.631+0.0088 WM.

‚ÄĒ Klusiewicz og Faff (2003)

Klusiewicz og Faff (2003) bruger altså mean power output på 2-kilometer testen i roning til at estimere den maksimale iltoptagelse.

Hvad er dine oplevelser med tests til roning?

Jeg er i gang med at teste formlerne op mod hinanden. I den forbindelse er jeg meget interesseret i at kende jeres erfaringer med tests på roergometere?

Hvad er en god 2000-meter tid på roergometer?

Du kan finde de danske rekorder for roning på roergometer på ergometertider.dk. Concept2 har også lavet en liste over verdensrekorder sat på Concept2-roergometer på 2000-meter distancen.

Konklusion

Hvis du gerne vil forbedre din maksimale iltoptagelse p√• et roergometer, s√• kan jeg anbefale at pr√łve nogle af disse intervaller og roprogrammer.