Energisystemer 101

Energisystemer 101

Forstå kroppens energisystemer for at kunne forstå, hvordan du bedst kan lave konditionstræning og få et bedre kredsløb og udholdenhed.

Lær om energisystemer

Konditionstests

Konditionstests

Vi har samlet alle konditionstests på en side. Der er bl.a. konditests til løb, cykling og gang. Vi har både beskrevet tests til hjemmebrug og i laboratorium.

Se alle konditionstests

Kondition og tests

Kondition og tests

Hvad er kondital og iltoptagelse, og hvordan måler man det i forbindelse med sin konditionstræning?

Læs om kondital, kondition og tests

Hvad er en god kondition?

Hvad er en god kondition?

Svaret på hvad et godt kondital er afhænger naturligvis af hvem man sammenligner sig med. Her er tabeller gældende for almindelige mennesker i Skandinavien.

Se konditionstabel

Løbeøkonomi og løbeteknik

Løbeøkonomi og løbeteknik

En god løbeøkonomi er evnen til at holde høj fart i lang tid ved et minimalt energiforbrug, men hvordan beregner man det egentlig?

Lær om løbeøkonomi

Artikler om kondtion, konditionstræning og kredsløbstræning

Bip-test: Beregn dit kondital gratis [2021]

6 minutters læsning

Bip-testen bruges som en præstationstest eller til at estimere deltagernes kondital og tracke udholdenheden over tid. Bip-testen er kendt under flere forskel...

Borg 15 konditest på cykel 🚴🚴‍♀️

3 minutters læsning

Borg 15-testen eller Graded Cycling Test with Talk Test er en submaksimal konditest på cykel, hvor forsøgspersonens kondital estimeres ud fra en test på en e...

Andersen Test: Test kondital for børn

2 minutters læsning

Andersen testen er en konditionstest, som er særligt velegnet til børn. Andersens test er let at udføre med mange børn og alle er aktiveret undervejs.

300 Workout: Klar til 300 filmisk challenge?

5 minutters læsning

Her beskriver jeg, hvad 300 workout er, og hvordan den udføres. 300 challenge er baseret på træningsprogrammet, som skuespillerne udførte i den legendariske ...