Jeg har samlet de officielle landsstævnesange her. Jeg har ikke kunnet finde andre lister, så jeg har lavet en samlet oversigt her over sange til DGI’s Landsstævne.

DGI holder landsstævne hver 4. år, og der bliver hvert år lavet officiel sang til begivenheden. Det er altid nogle flotte og ørehængende sange, som kan inspiere dig til bevægelse.

Jeg har skrevet mere om musik til træning og et indlæg om den bedste musik til yoga og meditation.

Sange til Efterskolernes Landsstævne hold

Ligesom der laves sange til de olympiske lege og fodboldslutrunderne laves fodboldsange og kampsange, så findes der også officielle landsstævnesange.

Sangene er egentlig skrevet til Efterskolernes Landsstævnehold, men typisk bliver sangene betragtet som mere eller mindre kendetegnende for landsstævnet som en slags stævnesang.

Det har været svært at finde en samlet liste, så hvis du kender flere landsstævnesange end dem jeg har på listen, så skriv endelig.

Sangtitel År Begivenhed Kunstner
Mildere end før 2022 Landsstævne Svendborg 2022 Vicki og Emil Gemmer Schultz
Øjeblikket 2017 Landsstævne Aalborg 2017 Mette Poulsen
Livsuret 2013 Landsstævne Esbjerg 2013 Jakob Sveistrup, Mette Uhrnfeldt
Gi’ os lyset tilbage 2009 Landsstævne Holbæk 2009 Rasmus Skov Borring
Ren fysik & kærlighed 2009 Landsstævne Holbæk 2009 Dodo and the Dodo’s
Det Danmark jeg kender 2006 Landsstævne Haderslev 2006 Peter A.G. og Gnags
Stævnemøde 2006 Landsstævne Bornholm 2002 Louise Støjberg og Ordentlige Folk

Alle landsstævnesange

Mildere end før (2022), Vicki og Emil Gemmer Schultz, Landsstævne Svendborg 2022

‘Mildere end før’ er titlen på den nye sang til landsstævne 2022. Sangen er ifølge DGI skrevet af Vicki og Emil Gemmer Schultz fra Kerteminde og Emils far Lars. Sangen vandt DGI’s og Efterskoleforeningens konkurrence om at skrive en ny landsstævnesang af de 102 indsendte sange.

Øjeblikket (2017), Mette Poulsen, Landsstævne Aalborg 2017

Livsuret (2013), Jakob Sveistrup, Mette Uhrnfeldt, Landsstævne Esbjerg 2013

Gi’ os lyset tilbage (2009), Rasmus Skov Borring, Landsstævne Holbæk 2009

Efterskolernes Landsstævnesnag 2009 er skrevet af Ramsu Skov Borring og Per Krois Kjærsgaard. Se mere i Højskolesangbogen.

Ren fysik & kærlighed (2009), Dodo and the Dodo’s, Landsstævne Holbæk 2009

Den officielle sang til DGIs landsstævne. Sangen beskriver oplevelsen af fællesskabet i fællesskaberne og uforglemmelige øjeblikke – dét som DGI og DDS’ Landsstævner handler om.

Det Danmark jeg kender (2006), Peter A.G. og Gnags, Landsstævne Haderslev 2006

Lidt utraditionelle rytmer i sangen ”Det Danmark jeg kender”. Sangen handler om, hvordan fortid og traditioner er vigtige forudsætninger for at kunne se fremad. Se teksten på dgi.dk.

Stævnemøde (2006), Louise Støjberg og Ordentlige Folk, Landsstævne Bornholm 2002

Sangen beskriver Bornholms smukke natur og indfanger mange af de forventninger, glæder og oplevelser et landsstævne byder på. Se teksten på dgi.dk.

Sang til Landsstævne 2022

En landsstævnesang skal kunne holde i mange år, men den skal også kunne beskrive fællesskabet og idrætten.

Den her sang beskriver fællesskabet på en ny måde, hvor frihed er et nøgleord. Vi er med, fordi vi har lyst. Og vi har brug for hinanden, for ellers er der ikke noget fællesskab. Det er meget sigende for Landsstævnet.

Hanne Lene Haugaard, jury-medlem

Der blev indsendt hele 102 forslag til en landsstævnesang til 2021, men pga. Corona så blev landsstævnet udsat et år til 2022. Den globale pandemi satte også sit aftryk i sangen.

Jeg havde allerede lidt af en melodi liggende, så vi gik bare i gang med at skrive ud fra DGI’s værdier, som sammenhold og fællesskab. Vi stod jo midt i en sammenholdstørke under corona, hvor man savnede at kramme og røre folk.

Emil Gemmer Schultz

Du kan lytte til sangen her.

Kommentarer