Løbefællesskaber og løbeklubber i Danmark

3 minutters læsning

Hvis du gerne vil løbe sammen med andre, så kan du melde dig ind i en af de mange løbeklubber eller opsøge nogle af de mere løst organiserede løbefællesskaber i Danmark.

Løbeklubber har typisk et klubhus, en formand og nogle faste træningshold og tidspunkter, hvor løbeturene starter.

Løbefællesskaber organiseres typisk online, og der bliver flere og flere gadeløbefællesskaber rundt omkring i landet. Her har jeg forsøgt at samle nogle af dem. Fordelen ved løbefællesskaber er ofte, at de er gratis at deltage i.

Løbefællesskaber

Løbefællesskaber findes mange steder i Danmark efterhånden, men det er naturligvis mest oplagt at være med i et fællesskab omkring din bopæl. Derfor har jeg delt listen op efter lokation. Hvis der mangler nogle på listen, så skriv endelig.

Runcast er i deres podcast dykket lidt ned i alternative løbefællesskaber. Lyt til episoden her:

Alternative løbefællesskaber

I hele Danmark

Runners.dk

Runners DK er et GRATIS løbefællesskab for alle med fokus social hygge,nye relationer og løb. Vi løber typisk 1 – 2 gange om ugen, forskellige steder i DK. Det vigtigste for os er at alle føler sig velkomne, og ingen føler sig afskrækket.

Der er godt humør og klubtøj, hvis du vil være en del af Runners DK. Der er afdelinger virkelig mange steder i landet.

 • Nordjylland
 • Midtjylland
 • Syddanmark - Sydjylland og Fyn
 • Sjælland
 • Region Hovedstaden

Tjek Runners DK ud på den glimerende hjemmeside. Her finder du også gåfællesskaber, hvis du er på udkig efter det.

Besøg Runners DK

Royal Runners

ROYAL RUNNERS er uformelle, hyggelige løbefællesskaber, hvor alle er velkomne, og hvor målet er deltagelse ved Royal Run.

De har afdelinger i:

 • Aalborg
 • Birkerød
 • Frederiksberg
 • Hjørring
 • Løgum Kloster
 • Stenstrup
 • Stevns
 • Sønderborg
 • Viborg

Du kan få en komplet liste på et kort over alle de steder, hvor du kan blive en del af Royal Runners gadeløbefællesskabet.

Besøg Royal Runners

København

NBRO

En af Danmarks mest populære gadeløbeklubber hedder NBRO. Medlemmerne er meget aktive og løber ikke en tur uden at tagge opslaget #nbrorunning på Instagram. Løberne i fællesskabet løber sammen og bakker hinanden op, når de deltager i diverse motionsløb. Fællesskabet er så stort, at de har en dedikeret app til at hjælpe medlemmerne.

NBRO på Facebook

Holbæk

Holrun

Holrun i Holbæk er startet af tre kvinder. Der inviteres til løb hver søndag, hvor de mødes ved atletikanlægget, som ligger ved Stenhus Gymnasium i Holbæk.

Holrun på Instagram

Århus

RUNAAR

RUNAAR er stiftet i februar 2014, med det formål, at skabe løbeoplevelser i Aarhus midtby. Vi er et løbefællesskab, som vægter det sociale aspekt meget højt, derfor stilles der hverken krav til alder eller form.

Dette sikres ved, at vi hver gang inddeler de fremmødte løbere i forskellige hold så alle har muligheden for, at blive udfordret og blive endnu bedre løbere. Vi sørger for, at holdene ledes af en person som tager højde for holdets individuelle ønsker i forhold til distance og pace.

Besøg Runaar

SICK Project

SICK Project er et træningsfællesskab, der er oprettet for at vi alle kan holde os i form og få inspiration til fysisk aktivitet. Ofte er det svært selvstændigt at tage sig sammen til at komme ud - det er lettere, hvis man er en gruppe, et fællesskab; et TEAM.

SICK Project afholdes hver søndag - på forskellige lokationer i Århus og omegn. Der vil være forskellige træningsformer; både styrke, cardio og leg.

SICK Project er et non-profit projekt, der er gratis at deltage i. ALLE er velkomne! ALLE kan deltage!

Sick Project på Facebook

Aalborg

AARUN

I Aaalborg kan du være med i løbefællesskabet Aarun. De mødes mandag og onsdag ved Utzon centret og løber sammen. Du kan kende medlemmerne på de blå farver.

AaRun på Instagram

Parkrun i Danmark

Parkrun kan også ses som en form for løbefællesskab. Parkrun afholder gratis, ugentlige events, der er åbne for alle over hele verden.

Parkrun events er på 5 km og finder sted lørdag morgen i parker og naturområder.

I Parkrun er alle velkomne til at være med, uanset om du går, jogger, løber, er frivillig eller tilskuer.

Besøg Parkrun

Løbeklubber i Danmark

Hvis du er på udkig efter en løbeklub i Danmark, så har DGI lavet en god liste over alle løbeklubber. Tjek den ud på www.dgi.dk.

kort over løbeklubber
Find løbeklubber på www.dgi.dk

Konklusion

Hvis du kender andre løbefællesskaber, som ikke er her på listen, så skriv endelig. Hvis du har andre erfaringer og forslag eller gode apps, der kan være med til at hjælpe med selv at organisere fællesskaber omkring løb, så hører vi rigtig gerne fra dig.

Kommentarer