Restitutionsløb er en af de strategier, du kan bruge, når kroppen skal bygges op igen efter en hård træning. Du kan fremme restitutionen og restitutionstiden, hvis du løber en langsom tur med lav intensitet.

Hvad er restitutionsløb?

Restitutionsløb er en form for restitutionstræning, hvor du fokuserer på løb. I restitutionsløb

Du kan bruge en langsom løbetur som aktiv restitution. Du kan bruge nogle af de ting restitutionsløb kan hjælpe med er at:

  • Du hæver blodgennemstrømningen i musklerne. Derved kan affaldsstoffer fjernes hurtigere, og blodet kan have stoffer med rundt, som skal bruges i genopbygningen af væv og muskler.
  • Under restitutionsløb aktiverer du kroppen, så enzymproduktionen og andre processer kører.

Restitutionsløb er en rigtig god måde at gøre dig klar til at træne igen. Samtidig får du lidt flere kilometer i benene.

Når du bruger restitutionstræning i dit løbeprogram, skal du altså være opmærksom på, at du ikke løber med for høj intensitet. Jeg kan godt lide at bruge pulsen for at sikre mig, at jeg ikke løber for hurtigt.

Udførelse af restitutionsløb

Restitutionsløb er et roligt løb, hvor du arbejder med en intensitet som svarer til omkring 50-60% af din pulsreserve. Du kan løbe et restitutionsløb fra 20 minutter til 60 minutter alt efter din nuværende form.

Du kan læse lidt mere om, hvor langsomme dine restitutionsløb egentlig skal være her.

Hyppighed og mængde

Restitutionstræning kan lægges ind flere tidspunkter i dit program for at styre din træningsplanlægning eller hvis du en dag er uoplagt til den planlagte træning.

Når du har gennemført et restitutionsløb, skal du gerne have følelsen af overskud. Typisk vil du også have fornemmelsen af, at du godt kunne have lavet mere, men lad dig ikke friste.

Konklusion

Her fik du forslag til restitution til løb. Ved at lave restitutionsløb kan du optimere din restitutionsperiode mellem to hårdere løbeture.

Når du bliver for ivrig i din løbetræning, så risikerer du at føle dig træt, ikke have fremgang eller blive skadet. Der kan et restitutionsløb være en god ide.

Kommentarer