Hvordan styrer jeg et styrkeløftstævne (2 online apps)?

2 minutters læsning

Her kan du læse om et par rigtig gode programmer, som du kan bruge, hvis du skal arrangere et styrkeløftstævne.

På Vejle Idrætshøjskole er det efterhånden en tradition, at vi arrangerer styrkeløftstævner for eleverne. Vi har kigget grundigt efter programmer, som kan være med til at hjælpe med at organisere selve styrkeløftstævnet.

Vi har skrevet et indlæg, der handler om regler og styrkeløft, hvor du kan blive endnu klogere på det.

1. Powerlifting Live

Powerlifting Live er det program Dansk Styrkeløftforbund anbefaler til deres styrkeløftstævner. Programmet foregår online, og du kan håndtere hele styrkeløftstævnet i programmet.

powerlifting live styrkeløftstævne

Når vi har kørt styrkeløftstævner på Vejle Idrætshøjskole, så har vi brugt følgende tekniske setup.

  • Devices til dommerne. I Powerlifting Live kan alle dommerne have deres eget device, så de kan bedømme løftene individuelt. De godkendte og underkendte løft bliver automatisk registreret i softwaren. Det kan fx bruge deres egen telefon.
  • En Ipad til loaderne. Loaderne har haft deres egen Ipad, hvor de kan se hvad der skal på stangen til næste løfter. Det minimerer risikoen for at få den forkerte vægt på stangen.
  • En pointskærm med dommerbedømmelsen. Her har vi brugt en computer med en projektor, så tilskuere og løftere har kunnet følge med i rækkefølge på løfterne, vægten på stangen og dommerens bedømmelser.
  • En computer til styring af stævnet. Der er brug for en computer til at styre selve stævnet, skifte mellem løftegrupperne og disciplinerne.

Det er altså et rimelig heftigt setup med mange devices i spil.

Men det fungerer bare.

Endelig kan du sætte et device op, hvor løfterne har mulighed for at vælge deres næste vægt. Det gør man ikke i officielle styrkeløftstævner, men det har fungeret rigtig godt til de interne stævne, vi har arrangeret.

Vi har brugt den gratis prøveversion af Powerlifting Live.

Systemet fungerer rigtig godt, selvom det ser ret old school ud. Hjemmesiden kunne også opdateres lidt, så den blev lidt mere moderne.

2. Open Lifter

Open Lifter er et helt genialt og gratis program til at styre et styrkeløftstævne. Det er rigtig let at bruge, og det kræver ikke en internetadgang at bruge det.

Ulempen ved Open Lifter er, at du ikke har forskellige skærme eller mulighed for dommerne at markere, hvordan de dømmer det enkelte løft, og det så automatisk markeres som et godt løft, og der gøres klar til næste løfter.

screenshot fra Open Lifter styrkeløftstævne program

I Open Lifter kan du lave et styrkeløftstævne, hvor der løftes på flere platforme, som du kan styre fra en computer.

Du kan ikke lave forskellige skærme. Til gengæld er der på skærmen alle de relevante oplysninger i et fint layout.

Open Lifter ser meget mere moderne ud, men det mangler nogle features fra Open Powerlifting Live.

Konklusion

Hvis du skal lave et mindre stævne, hvor du bare har brug for en skærm, hvor du kan have en til at sidde og markere løftene som godkendte, så ville jeg gå med Open Lifter.

Hvis du gerne vil have, at alle dommerne har et device, så deres bedømmelse af de enkelte løft automatisk kommer op på en skærm, og hvor du i højere grad selv kan sætte flere computere op, der viser forskellige skærme, så skal du gå med Powerlifting Live.

Kommentarer