Jeg har samlet en kalorietabel med forskellige typer grøntsager. Tabellen har energi i kalorier og kilojoule, energi, protein, fedt, kulhydrat og kostfibre for forskellige typer grøntsager.

Mange vil gerne vide, hvor mange kalorier, der er i grøntsager, så jeg har lavet denne kalorietabel med en oversigt over forskellige typer brød for at hjælpe dig til at finde kalorieindholdet hurtigt.

Kalorietabel med grøntsager

Kalorietabellen indeholder forskellige typer grøntsager. I tabellen kan du finde kalorier for forskellige typer grøntsager. Du kan også se en komplet kalorietabel, kalorietabel over forskellige frugter, kalorietabel over forskellige typer kød eller kalorietabel over forskellige typer brød.

Jeg har skrevet lidt om, hvad kalorier, kilokalorier, cal og kcal er i et andet blog indlæg. Mange kigger på kalorier i fødevarer sammen med stofskiftet og ligevægtsindtaget, som jeg har lavet en beregner til. Jeg har også lavet en oversigt over MET-værdier, hvor du kan finde ud af, hvor meget energi forskellige aktiviteter kræver.

Kilder til kalorietabellen over grøntsater

Kalorietabellen med grøntsager er baseret på data fra DTU Fødevareinstituttet med grøntsagernes næringsværdi og indholdet af energi og kalorier.

Forbehold for tabeller med kalorier

Der er ingen garanti for, at tallene i kalorietabeller nøjagtigt svarer til de grøntsager, du køber i supermarkedet. Dyrkningssted, dyrkningsmetode, høsttidspunkt, opbevaring, friskhed og andre faktorer betyder nemlig også noget for, hvor mange kalorier der er i den specifikke grøntsager.

Tal i kalorie- og næringsstoftabeller er altid cirkatal. Derfor skal du også læse denne tabel med kalorier i grøntsager med forbehold.

Alle tallene i kalorietabellen med grøntsager er per 100 gram rå fødevare (spiselig del).

Kalorietabel med grøntsager

Fødevare KJ kcal Protein (g) Kulhydrat (g) Kostfibre (g) Fedt (g)
Kartoffel, uspec., rå 326 77 2 17.9 1.4 0.3
Rabarber, rå 108 26 0.9 1.9 3.8 0.3
Bladselleri, rå 98 23 0.7 1.9 1.6 0.2
Blomkål, uspecificeret, rå 116 28 2.4 1.9 2.2 0.4
Broccoli, rå 148 35 3.6 2.1 3.2 0.2
Grønkål, rå 252 60 4.7 2 6.2 1.1
Gulerod, uspec., rå 152 36 0.7 6.2 2.9 0.4
Hvidkål, rå 133 32 1.2 4.5 2.3 0.2
Peberfrugt, grøn, rå 91 22 0.9 2.7 1.8 0.3
Peberfrugt, rød, rå 133 31 0.9 5.2 1.7 0.1
Radise, rå 48 12 0.8 1.3 1.3 0.1
Rosenkål, uspec., rå 223 53 4.5 4.4 4.1 0.5
Rødbede, rå 220 52 1.7 9.9 2.3 0.3
Rødkål, rå 133 32 1.5 4 2 0.2
Selleri, rod, rå 143 34 1.8 2 3.9 0.3
Spidskål, rå 112 27 2 3 1.9 0.3
Spinat, rå 102 24 2.6 0.2 1.9 0.6
Tomat, uspec., rå 87 21 0.8 3.2 1.4 0.1
Squash, rå 81 19 1.4 2.4 1 0.2
Artiskok, rå 218 52 3.3 8.1 2.4 0.1
Ingefær, rod, rå 352 83 1.8 16.7 1 0.8
Okra, gumbo, rå 149 35 2 6.1 0.9 0.1
Asparges, grønne, rå 109 26 1.8 3.1 1.8 0.3
Fennikel, knold, rå 95 23 1.4 2.9 2 0.2
Aubergine, rå 83 20 0.9 3.1 2.4 0.1
Tomat, soltørret 1187 282 14.1 43.5 12.3 3
Græskar, rå 75 18 0.6 3.3 1.1 0.1
Kinaradise, japanræddike, rå 69 17 0.6 2.6 1.6 0.1
Majroe, rå 110 26 0.6 3.8 2 0.1
Agurk, rå 50 12 0.7 1.6 0.8 0
Løg, hakkede, dybfrost 117 28 0.8 5 1.8 0.1
Cayote, Kayote, rå 80 19 0.8 2.8 1.7 0.1
Tomat, dansk, rå 82 20 0.7 3.2 1.9 0.3
Salat, Iceberg, rå 65 16 0.8 2.4 1.1 0.1
Ræddike, rå 93 22 1 3.9 0.7 0.1
Peberrod, rå 438 104 7.7 11 7.5 0.7
Gulerod, dybfrost 124 30 1.1 4.7 2.3 0.2
Kålrabi (kålroe), rå 143 34 1 4.2 2.9 0.1
Rabarber, dybfrost 108 26 0.9 1.9 3.8 0.3
Drueagurk (sylteagurk), rå 70 17 1.2 2.1 1.3 0.1
Julesalat, rå 79 19 1.1 1.5 1.1 0.2
Gulerod, dansk, rå 158 38 0.8 6.1 2.7 0.4
Kinakål, pe-tsai, rå 71 17 1.3 2 1.2 0.2
Salat, endivie, bredbladet (escarole), rå 56 14 1.3 0.3 3.1 0.2
Salat, egeløv, rå 63 15 1.4 1.5 1.3 0.1
Salat, endivie, kruset (frisee), rå 76 18 1.3 2.4 0.9 0.2
Salat, Romaine, romersk, rå 78 18 1.2 1.7 1.6 0
Gulerod, importeret, rå 163 39 1 6.1 3 0.4
Squash, alle typer, rå 70 17 1.7 1.4 1.2 0.2
Tomat, importeret, rå 137 33 1.1 3.2 2.1 0.4
Salat, hovedsalat, rå 58 14 1.3 2.1 1.3 0.4
Paksoi, pak-choi, pai tsai, rå 61 14 1.5 1.2 1 0.2
Salat, Radicchio rosso, rå 101 24 1.4 3.6 0.9 0.3
Knudekål, glaskål, rå 106 25 1.7 2.6 3.6 0.1
Batat, sød kartoffel, rå 302 72 1.3 14.5 2.7 0.3
Bladbede, sølvbede, rå 87 21 1.8 2.1 1.6 0.2
Løg, rå 183 43 1.2 5.4 1.9 0.1
Forårsløg, rå 139 33 1.8 4.7 2.6 0.2
Savoykål, rå 113 27 2 3 3.1 0.1
Asparges, uspec., rå 95 23 1.9 1.2 1.8 0.3
Selleri, blade, rå 143 34 1.8 4.1 3.9 0.3
Blomkål, dybfrost 115 27 2 3.7 1 0.3
Blomkål, dansk, rå 99 24 2 1.9 2.4 0.4
Kartoffel, kogt 360 85 1.7 18.6 1.4 0.1
Peber, chili, rå 187 44 2 7.7 1.8 0.2
Porre, rå 146 35 2 3.7 3.2 0.2
Spinat, hakket, dybfrost 108 26 2.1 2.2 2 0.5
Yams, rå 469 111 1.5 23.8 4.1 0.2
Kartoffel, ny (maj til september), rå 321 76 1.8 15.8 1.3 0.3
Asparges, hvide, rå 109 26 2.4 2.5 1.8 0.3
Grønkål, frossent 120 29 2.1 2.1 3.4 0.6
Kørvel, hakket, dybfrost 99 24 2.2 1.4 2 0.6
Broccoli, kogt 148 35 2.4 3.9 3.3 0.4
Pastinak, rå 264 63 2.1 10.2 4.5 0.5
Kartoffel, efterår (oktober til januar), rå 363 86 2.2 18.1 1.4 0.2
Maniok, kassava, rå 659 155 1.4 36.3 1.8 0.3
Kartoffel, gammel (februar - juni), rå 345 81 2.2 16.8 1.4 0.3
Broccoli, dybfrost 113 27 2.8 1.8 3 0.3
Jordskok, rå 335 79 2.1 15.1 2.6 0.6
Grønkål, konserves 125 30 2.2 1.6 3.4 0.9
Persillerod, rå 232 55 2.3 8 4.3 0.6
Blomkål, importeret, rå 132 31 3.1 1.9 2.7 0.4
Bambusskud, rå 173 41 3.6 6 0.7 0.1
Rosenkål, dybfrost 192 46 3.3 4.8 4.5 0.5
Skorzonerrod, rå 350 83 3.3 15.3 3.3 0.2
Mælkebøtte, blade, rå 241 57 3 8.1 1.9 1
Rosenkål, vinter (januar til april), rå 213 51 4.4 5.1 4.1 0.5
Kørvel, rå 88 21 2.2 0.7 2 0.6
Rosenkål, efterår (oktober til december), rå 240 57 4.8 6.3 4.1 0.5
Peberfrugt, gul, rå 96 23 0.9 iv 1.5 iv

Jeg håber du kan bruge vores tabel til at se, hvad de forskellige typer grøntsager indholder af ernæring og kalorier.

Skriv en kommentar