Udregn din muskelmasse i vores beregner

1 minutters læsning

I denne beregner kan du udregne din omtrentlige muskelmasse baseret på enkle antropometriske målinger.

Det kan være interessant at kende din omtrentlige muskelmasse, fordi muskelmassen har særlig betydning for dit hvilestofskifte, men det kan også være sjovt bare at vide, hvad kroppen består af.

Muskelmasse beregner

Heymsfield et al (2020) har undersøgt relationen mellem kropsstørrelse, kropsbygning, alder og muskelmassen. De tog udgangspunkt i et stort amerikansk studie, hvor omkring 12.330 hvide og afro-amerikanere deltog i US National Health and Nutrition Survey. På baggrund af vægt, højde, taljemål, alder og en DXA-scanning, lavede de formler for muskelmassen. De fandt, at der var en sammenhæng højde, vægt, taljemål og alderen og muskelmassen.

Beregner til udregning af muskelmasse.

Hvad sker der med muskelmassen med alderen?

Når du bliver ældre, så mister man typisk noget muskelmasse og muskelstyrke. Det er der mange forklaringer på.

En stor del af forklaringen på tabet af muskelmasse og muskelstyrke er nedsat aktivitet. Hvis du træner kan du i høj grad modstå tabet af muskelmasse.

Hvad er en normal muskelmasse?

Kvinder og mænd har forskellig muskelmasse. Du kan udregne den normale muskelmasse for personer, der har de samme mål som dig i beregneren ovenover.

Kvinder har naturligt en højere fedtprocent end mænd, hvilket også betyder, at de gennemsnitligt har en mindre muskelmasse. En normal muskelmasse for kvinder er typisk omkring 31% af deres kropsvægt, og for mænd omkring 38% af kropsvægten.

Men for at få et svar på, hvad en normal muskelmasse for mennesker der ligner dig er, så tjek vores beregner.

Hvordan øger jeg min muskelmasse?

For at øge muskelmassen, så skal du typisk træne styrketræning med fokus på hypertrofi. Det kan betale sig at sætte sig lidt ind i, hvad der får muskler til at vokse?.

Hvor lang tid tager det at få større muskler?

Vi har skreet en uddybende guide til, hvor lang tid det tager for muskler at vokse.

Kommentarer