Træning handler først og fremmest om at nyde det. Men derfor kan man jo godt arbejde med at optimere træningen også. Her har vi samlet en række emner, som kan være med til at optimere din træning.

Når du træner, så håber du på at du bliver bedre til det du gør, eller din krop tilpasser sig de udfordringer, du stiller den. Hvis du skal blive bedre, så skal du øve dig. Men optimering af træning handler ikke kun om selve træningen. Effektiv træning handler også om hvordan du restituerer fra træningen, hvilke træningsprogrammer du vælger og hvilke træningsøvelser du bruger.

Test - træn - track

Hvis du træner for at blive bedre til noget, så synes jeg, at det kan være meget motiverende at planlægge træningen på en god måde. I dit træningsprogram så kan du tænke over, hvordan du vil teste og tracke din træning og dine fremskridt.

Tests

Tests

Du kan bruge tests tests før og efter din træning, så du kan se om dit træningsprogram virker.

Test

Træning

Træning

Fremgang kræver naturligvis træning. Vi har samlet viden om forskellige træningsformer til inspiration her.

Træn

Tracking

Tracking

Du kan holde styr på din træning med fx en træningslog eller tracke din træning på andre måder.

Track

Restitution

Jeg kan godt lide at træne, men jeg vil stadig gerne gøre det så effektivt som muligt, så jeg også tager højde for restitutionstiden. Hvis jeg gerne vil bygge kroppen op, skal jeg finde en balance mellem træningen og restitutionen.

Læs meget mere om restitution og restitutionstid.

Du kan også lade dig inspirere af alle vores indlæg om restitution her:

Restitution: Komplet guide til optimering

Restitution: Komplet guide til optimering

16 minutters læsning

Lær alt om, hvordan du får en balance mellem træning og restitution, så du kan bygge kroppen op og få de optimale resultater. Her er en komplet guide til res...

Træningsprogrammer

Det er altid en god ide at have en eller anden form for træningsprogram, når du laver træning. Det vigtigtste er faktisk at have en plan, så du vedholdende gider at træne. Vi har skrevet indlæg om, hvordan du laver dit eget styrketræningsprogram og hvad du skal tænke på i et løbeprogram.

Tjek mere på vores side om træningsprogrammer.

300 Workout: Klar til 300 filmisk challenge?

300 Workout: Klar til 300 filmisk challenge?

5 minutters læsning

Her beskriver jeg, hvad 300 workout er, og hvordan den udføres. 300 challenge er baseret på træningsprogrammet, som skuespillerne udførte i den legendariske ...

Træningsøvelser

Du skal vælge passende træningsøvelser til din træning, så du træner det, du gerne vil blive bedre til.

Vi har her på sitet samlet de bedste træningsøvelser, strækøvelser, balanceøvelser, træning af core og kropsstammen og styrketræningsøvelser. Vi har lavet en grundig forklaring af alle øvelserne, og der er både øvelser til styrketræning, konditionstræning, yoga, udstrækning, mobilitet og cardio.

Du kan også tjekke vores dedikerede sider til øvelser til maven, armøvelser, benøvelser, øvelser til brystet, balleøvelser, rygøvelser eller skulderøvelser.

Under alle omsændigheder bør du dykke ned i alle vores træningsøvelser til inspiration.

Skader og forebyggelse

Skader er desværre ofte en del af det at træne. Med fornuftig træningsplanlægning kan du heldigvis ofte undgå skader, men det kan altid betale sig at arbejde med at forebygge skader også. Skadesforebyggende træning kan nemlig mindske risikoen for skader, så vi dykker ned i aksdesforebyggelse i disse artikler.

Træningslære

Når du gerne vil optimere din træning, så kan det være en god ide at vide lidt mere om træningslæren.

Du kan fx dykke ned i vores omfattende anatomiguide, guide til bevægelsesanalyse eller læse mere om fysiologi.

Hvor hurtigt vokser dine muskler? 💪

Hvor hurtigt vokser dine muskler? 💪

9 minutters læsning

Jeg bliver ofte spurgt om, hvor hurtigt muskler vokser, og hvornår man kan se resultater. Hvor meget muskelmasse kan man egentlig tage på om året med styrket...

Kommentarer