Hvis du vil forstå, hvordan træningsøvelser virker, så er det godt at kende kroppens anatomi.

De tre grundelementer i bevægeapparatets anatomi er:

Hvis man ved, hvordan musklerne sidder fast på knoglerne og hvilke bevægelser det enkelte led kan lave, så kan man analysere træningsøvelser.

Bevægelsesanalyse

Når du laver en bevægelsesanalyse, så skal du besvare følgende spørgsmål:

  • Hvad er de involverede led?
  • Hvilke bevægelser foregår der i leddet? (bøjning, strækning, rotation)
  • Hvilke muskler arbejder i bevægelsen? (primære og sekundære)
  • Hvordan arbejder musklerne i bevægelsen? Hvad er den koncentriske og ekscentriske fase? Er der statisk arbejde i bevægelsen?
Anatomisk Guide til Bevægeapparatet

Anatomisk Guide til Bevægeapparatet

En praktisk guide til lokalisering af muskler, knogler med mere. Før du kan få succes med at undersøge og behandle bevægeapparatet, er du nødt til først at kende dets opbygning og kunne lokalisere de relevante strukturer.

Se prisen hos Den Intelligente Krop*

Menneskekroppen - Anatomi, fysiologi og sygdomme

Menneskekroppen - Anatomi, fysiologi og sygdomme

Menneskekroppen - anatomi, fysiologi og sygdomme er et anatomisk atlas til mennesket i det 21. århundrede. Gennem de computergenererede 3d-billeder og fantastiske illustrationer kan man opleve menneskekroppen i hidtil uset detaljegrad og skønhed.

Se prisen hos Tales*

Bevægeapparatets anatomi

Bevægeapparatets anatomi

Når man skal lære om anatomi er det selvsagt en fordel med gode lærebøger, og her er “Bevægeapparatets anatomi” en absolut klassiker. Bag lærebogen står forfatterne Finn Bojsen Møller, Jan Hejle, Erik Bruun Simonsen, Jørgen Tranum-Jensen. De kombinerer viden om almen anatomi med information om hvordan man forebygger, undersøger, behandler, træner og genoptræner.

Se prisen hos Saxo*