Riegels formel til at udregne konkurrencetider til løb er af ældre dato, men en enkel måde at udregne løbetider på andre distancer på ud fra aktuelle løbetider.

Riegels formel beregner potentielle konkurrencetider. Du kan altså beregne din tilnærmede tid på en distance ud fra en tid på en anden distance. Hvis du fx ønsker at kende din omtrentlige maratontid baseret på din 10 km tid, så kan du bruge Pete Riegels formel og løbeberegneren her på siden til det.

Det er mere udbredt at bruge Jack Daniels Running Formula og løbsberegner i forhold til Riegels formular.

Som et alternativ til VDOT-beregning giver Riegels beregning også mulighed for at beregne potentielle konkurrencetider.

Baggrunden for Riegels formel

Pete Riegels udgangspunkt er, at man mister omkring 6% af hastigheden, hver gang man fordobler løbedistancen. Dette præmis er dog ikke uden udfordringer, og udregningen af løbetider bliver formentlig mest præcist, hvis man bruger distancer, der ligger relativt tæt på hinanden.

Riegels formel kan give et fingerpeg om, hvilken tid man kan satse på i forhold til mellemtider, når man løber andre distancer.

Husk dog altid at beregninger kun kan give et omtrentligt resultat. Der er ingen garantier for at løbetiden passer præcist, og ved løb er der mange faktorer, der kan spille ind, fx vejr og terræn, men det betyder også meget, hvor oplagt du er på dagen og hvordan du får disponeret løbet.

Riegels formel. Indtast din seneste konkurrencedistance og tid

Husk at Jack Daniels Running Formula og løbsberegner er mere avanceret og baseret på nyere data fra løbere.

Referencer om Riegels formel

Skriv en kommentar