Din vægt har betydning for, hvor hurtigt du kan løbe. Her er en beregner, der kan give et bud på, hvad en vægtændring betyder for dine løbetider.

Din kondition udregnes som din maksimale iltoptagelse i forhold til din vægt, og så får du dit kondital. Det betyder altså, at vægten teoretisk set har betydning for, hvor hurtigt du kan løbe.

Hvis vi leger med ideen om, at vægtændringer sker uden at du ændrer din maksimale iltoptagelse og løbeøkonomi, så kan vi altså teoretisk set lege med, hvordan løbetiden ændrer sig, når du taber dig på en slankekur eller tager vægt på ved et kagebord.

Vi tænker også i beregneren at vægtændringer hovedsageligt består af fedtvæv. Det er naturligvis usandsynligt, at vægttab og vægtændringer kun består af fedt.

I praksis vil der være store individuelle forskelle på, hvordan folk responderer på en vægtændring med løbeteknik og løbeøkonomi.

Løbesiden.dk estimerer, at at hastigheden øges med 80% i forhold til den potentielle forbedring ved, at konditionen ændrer sig.

Beregn et vægttabs effekt på løbetiden

I beregneren nedenunder kan du indtaste din aktuelle vægt og din aktuelle løbetid. Samtidig indtaster du din vægtændring, og så får du et bud på din nye tid. Det kan give et estimat, hvis tiden kun er afhængig af din kondition, som jo har et vægtkomponent.

Du kan i beregneren selv stille, hvor meget du forventer at løbetiden vil ændre sig.

Du indtaster et negativt tal, hvis der er tale om vægttab, og hvis du forventer at blive tungere, så skriver du positive tal.

Hvis du forventer at hele potentialet for din vægtændring skal tælle med, så skriver du 100%. Hvis intet skal tælle med, så skriver du 0%.

Sedeaud et al (2014) indikerer, at dit BMI kan være en parameter for din præstation på løb.

Bliv klogere BMI og løbetider

Kommentarer