Tempo-intervaller

1 minutters læsning

Tempo-intervaller kan forbedre hastighed og arbejdskapacitet på træningsdage med lav intensitet. Samtidig forbedrer tempo-intervaller kroppens evne til at restituere fra høj-intensitetstræning og fremskynder genopbygningen uden at forårsage træthed. Tempointervaller er 10-12 sekunders arbejde ved 70% af maksimal intensitet 10-20 gange.

På Vejle Idrætshøjskole er vi ved at beskrive forskellige metoder til træning. Denne side er under udarbejdelse. Hvis du vil hjælpe med beskrivelsen, så er det meget værdsat.

Du skal vælge en intensitet på omkring 70% af atletens maksimale intensitet. Arbejdsperioden er på 10 sekunder, og der er 60 ekunders aktiv pause mellem intervallerne.

Når du arbejder på omkring 70% af den maksimale intensitet sendes ekstra blod til muskelfibrene, hvilket stimulerer restitutionen. Derfor skal intensiteten ikke være for høj for at minimere træthed.

Når du bruger metoden, så kan du lave en gentagelse, hvor du kører med maksimal intensitet. Hvis du fx kører metoden på en assaultbike, så kan du gå all out i første gentagelse. Derefter kan du bestemme omkring 70% af det arbejde til de følgende gentagelser.

Imellem de enkelte gentagelser skal du arbejde med at få pulsen så hurtigt ned som muligt.

Tempo-intervallerne blev især brugt af Charlie Francis, som var sprinttræner.

Hvad er Tempo-intervaller?

Hvad er formålet med Tempo-intervaller?

Hvordan udføres Tempo-intervaller?

Hvor lange arbejdsperioderne?

Hvilken intensitet udføres arbejdsperioderne med?

Hvor lang tid træner man typisk Tempo-intervaller?

Hvor lange er pausen i Tempo-intervaller?

Hvordan ser pulsen ud, når du laver metoden?

Hvor ofte kan man træne Tempo-intervaller?

Hvordan tester du om træningsmetoden har givet fremgang?

Eksempler Tempo-intervaller

Kommentarer