Backoff sæt

mindre end 1 minutters læsning

Back-off sæt er en teknik, hvor man kører ét (eller nogle gange flere) sæt med lettere vægte, efter man har kørt sine ‘hovedsæt’ med tungere vægte.

På Vejle Idrætshøjskole er vi ved at beskrive forskellige metoder til træning. Denne side er under udarbejdelse. Hvis du vil hjælpe med beskrivelsen, så er det meget værdsat.

I ‘back off’-sæt laver du flere sæt med en lettere vægt umiddelbart efter, at du har lavet dine tunge hovedløft. ‘Back off’-sæt kan enten køres til udmattelse eller med en RPE på 7-8 eller en RIR på 2-3 alt efter formålet med øvelsen.

Formålet med ‘back off’-sæt er at få en lidt større volumen i det pågældende løft. Det giver mulighed for at arbejde med teknikken med overskud og giver en større eksponering til bevægelsesbanen. Derfor bliver denne metode også ofte brugt af styrkeatleter.

‘Back off’-sæt kan være med til at stimulere hypertrofi. Det sker formentlig fordi det mekaniske load på musklerne bliver større. Fordelen er at du får en stimulering på styrken, men bagefter kan arbejde med både teknik, men også flere stimulerende sæt på muskeludviklingen.

Læs mere om metoder til hypertrofi.

Kommentarer