Mekaniske dropsæt

1 minutters læsning

Målet bag mekaniske dropset er at ophobe laktat, og udmatte musklerne, som ved alle andre hypertrofi/accumulation faser. Ved denne metode vælges først den mest komplekse øvelse, direkte efter en lignende øvelse, men lettere øvelse. Vi valgte i dag at køre 6+4 gentagelser.

På Vejle Idrætshøjskole er vi ved at beskrive forskellige metoder til træning. Denne side er under udarbejdelse. Hvis du vil hjælpe med beskrivelsen, så er det meget værdsat.

Et alternativ til det klassiske drop-set er mekaniske drop-sets.

I de klassiske drop-set sænker du vægten for at kunne tage flere gentagelser i dit sæt, så du kan udtrætte muskulaturen. I et mekanisk dropsæt sænker du øvelsens sværhedsgrad. Når du bliver træt i en øvelse, så vælger du en anden øvelse, hvor du kan fortsætte med samme belastning og udtrætte muskelgruppen yderligere.

Mekaniske dropsæt er en krævende metode, som kan skabe et stort mekanisk load på musklerne, som er en af de faktorer, der er nødvendige for muskelvækst.

Mekanisk dropsæt med biceps-øvelser

  • A1) Spider curls 20 kg x8
  • A2) Preacher curls 20 kg x8
  • A3) BB Curls 20kg x8

Alle øvelser udføres med samme vægt, men når du kommer tæt på failure i en øvelse, så fortsætter du det mekaniske drop-sæt i en anden øvelse, som er lettere at udføre.

Eksempler på øvelser

Stifflegged deadlift for 6 reps, hvorefter du går over til Romanian Deadlift.

Læs mere om metoder til hypertrofi.

Kommentarer