Udholdenhed

1 minutters læsning

Udholdenhedstræning skal forbedre udholdenheden. Ved at arbejde med en puls mellem 120-150 slag / min i snakketempo, så kan du forbedre de perifære egenskaber med kapillærer og mitochondrier og kroppens evne til at forbrænde kulhydrat og fedt.

Hvis du laver aktiviteten stående, skal du formentlig være i den højere ende af pulsområdet omkring 130-150, mens du ved siddende aktiviteter formentlig skal være fra omkring 120-140 slag / min.

Når du laver udholdenhedstræning, så skal du holde en intensitet, der gør, at du kan lave aktiviteten over længere tid i det korrekte pulsområde.

Udholdenhedstræning skal særligt forbedre evnen til at forbrænde kulhydrat og fedt. Denne metode hjælper også med at forbedre det vaskulære system og forbedrer udholdenheden i de langsomme muskelfibre - type I fibrene.

Du skal typisk mindst lave udholdenhedstræning metoden i 30 minutter for at stimulere til fysiologiske tilpasninger til udholdenhedstræningen.

Joel Jamieson kalder lidt misvisende træningsformen for cardiac output-træning, fordi han skriver, at hjertet særligt kan lave tilpasninger med slagvolumen ved de lavere intensiteter.

Du kan sagtens lave udholdenhedstræning med en variation af øvelser med lav intensitet i den samme træning. Fx kan du kombinere cykling, crosstrainer, løb, sjipning, prowler til en lille cirkel.

På Vejle Idrætshøjskole er vi ved at beskrive forskellige metoder til træning. Denne side er under udarbejdelse. Hvis du vil hjælpe med beskrivelsen, så er det meget værdsat.

Hvad er Udholdenhed?

Hvad er formålet med Udholdenhed?

Hvordan udføres Udholdenhed?

Hvor lange arbejdsperioderne?

Hvilken intensitet udføres arbejdsperioderne med?

Hvor lang tid træner man typisk Udholdenhed?

Hvor lange er pausen i Udholdenhed?

Hvordan ser pulsen ud, når du laver metoden?

Hvor ofte kan man træne Udholdenhed?

Hvordan tester du om træningsmetoden har givet fremgang?

Eksempler Udholdenhed

Kommentarer