Her på siden kan du få inspiration til din hjemmetræning. Vi har her samlet en lang række øvelser til hjemmetræning og et hjemmetræningsprogram, som du kan lave hjemme uden udstyr. Du kan lave de enkelte workouts både indendørs og udendørs.

Hjemmetræning kan være en yderst effektiv måde at træne på, og disse øvelser og programmer er meget motiverende.

Vi dykker først ned i en masse forskellige forslag til, hvordan du kan organisere din træning derhjemme, og så kigger vi på fordele og ulemper for hjemmetræningen.

Hvad er hjemmetræning?

Hjemmetræning kan dække over mange forskellige typer træning. Du kan både lave styrketræning, cardio, yoga, løb og cykling hjemme.

Pointen med hjemmetræning er, at det er tilpasset lige netop til dig og din hverdag. Du behøver ikke have et fitnessabonnement eller adgang til dit lokale træningscenter. Du kan træne præcis når du har lyst, tid og overskud.

Hjemmetræning er altså en god måde at holde dig aktiv på, hvis du kan finde den rette inspiration. Det kan du heldigvis få hjælp til her på siden.

Øvelser til hjemmetræning

Da Coronaen lukkede Danmark ned, så steg søgningen efter “hjemmetræning” på Google ganske markant.

Søgning efter hjemmetræning på Google

Rigtig mange sider begyndte at lave træningsprogrammer til hjemmetræning. Sportmaster lavede en side om hjemmetræning, og selv Fitness World lavede et træningsprogram uden udstyr, som du kunne træne derhjemme.

Du kan se et af Fitness Worlds træningsprogrammer, som man kan lave hjemme kun ved hjælp af kropsvægt i denne Youtube-video.

Styrketræning hjemme

Det er relativt let at lave et styrketræningsprogram til hjemme. Først vælger du nogle kropsvægtsbaserede øvelser, som du kan skalere op og ned i forhold til hvor hårde de er.

Vi har fx en artikel med nogle fremragende benøvelser med kropsvægt.

Du kan bruge disse metoder til at gøre kropsvægtsøvelser mere effektive.

Træn hjemme med klude og sliders

Træning med sliders eller klude kan være rigtig effektivt til at give mere modstand i din træning. Jeg bruger ofte klude og sliders, når jeg skal lave nogle øvelser kun med kropsvægt. Det kan virkelig give en god effekt.

Læs mere om hjemmetræning med klude og sliders.

TRX hjemmetræning

Hvis man hænger en snor op med to håndtag, kalder man det ‘suspension’ træning. Træningsformen kaldes også slyngetræning, træning med slynger, TRX og Powersling. TRX er helt oplagt til hjemmetræning, fordi den er let at sætte op og kan være med til at give en alsidig træning.

Vi har samlet nogle TRX-øvelser

Yoga hjemmetræning

Det er oplagt at træne yoga hjemme på stuegulvet. Der findes en masse forskellige forslag til, hvordan du kan komme i gang med yoga. Hvis du vil se om det er noget for dig, så tjek vores forskellige yogaøvelser og yogastillinger.

Du kan fx prøve yogaserien De fem Tibetanere eller en af de kendte solhilsner

Corona Workouts til hjemmetræning

Mette Bjerre som underviser på Vejle Idrætshøjskole har lavet nedenstående Corona-workouts, som du kan træne hjemme uden udstyr. Mette Bjerre var inspireret af eleverne til at lave en række knaldhårde crossfit-inspirerede workouts, som du kan bruge i din hjemmetræning. Her er inspiration til nogle Corona workouts.

Corona Workout Hjemmetræning Day 1 Corona Workout Hjemmetræning Day 2 Corona Workout Hjemmetræning Day 3 Corona Workout Hjemmetræning Day 4 Corona Workout Hjemmetræning Day 5 Corona Workout Hjemmetræning Day 6 Corona Workout Hjemmetræning Day 7 Corona Workout Hjemmetræning Day 13
Øvelser til hjemmetræning og et hjemmetræningsprogram lavet af @mette_bjerre fra @vihdk

Mette og de andre lærere lavede i alt workouts til 28 dage, så der er nok at tage fat på.

Fordele og ulemper ved hjemmetræning

Hvis du vil i gang med at træne hjemme, så er der nogle ting, du kan være være opmærksom på. Vi har her samlet fordele og ulemper ved hjemmetræning - og så kan du lave din egen vurdering af, om det er noget for dig at træne hjemme.

Fordele ved at træne hjemme

 • du sparer penge da der er ingen månedlige abonnementsudgifter.
 • du behøver ikke udstyr, og hvis du har lyst til at bruge udstyr, kan udstyret typisk købes billigt, fx hos vores samarbejdspartnere
 • du sparer transporttid, fordi du kan gøre det derhjemme.
 • du har altid mulighed for at træne, og du har inspiration klar til træningen, hvis du tager på ferie.
 • der er ingen kø til dine foretrukne øvelser.

Ulemper ved hjemmetræning

 • du har måske brug for fantasi for at bevare interessen og motivationen til at fortsætte med din træning derhjemme.
 • du har ikke nogen til at hjælpe med, hvordan man udfører øvelserne og lave en god progression for din træning, så du undgår skader.
 • hvis du ønsker fx vægtstænger eller andet lidt mere avanceret udstyr, så kan det være dyrt.
 • det kan blive kedeligt og demotiverende altid at træne alene.
 • der er mere inspirerende udstyr i et træningscenter.
 • din træning kan mangle det sociale aspekt, som du kan finde i et motionscenter eller når du træner sammen med andre.

Er hjemmetræning effektivt?

Du kan lave hjemmetræning utrolig effektivt, hvis du finder motivationen til at lave træningen. Hvis du er god til at motivere dig selv, så er det en utrolig fleksibel træningsform.

Andre har brug for selskab for rigtig at blive motiveret, men det kan du også sagtens være ved hjemmetræning. Du kan finde sammen med andre, og I kan enten gøre det online, hvis I skal holde afstand, eller I kan mødes udenfor et sted.

Der kan I fx skiftes til at stå for træningsøvelserne, og på den måde motivere hinanden. Vi har skrevet andre artikler, der handler om træning med kropsvægt eller udendørs træning, hvor der også er masser af inspiration at finde til hjemmetræning.

Har jeg brug for udstyr til hjemmetræning?

Du behøver ikke noget udstyr for at træne hjemme. Måske kan du finde inspiration og motivation i at bruge elastikker, kettlebells, TRX og slyngetræning eller måske vil du gerne have det helt store udstyr.

Hvis du har brug for udstyr, så kan du tjekke nogle af vores samarbejdspartnere ud. De har gode priser, og du er med til at støtte dette site, hvis du handler hos dem efter at have trykket på vores links.

Apuls Den Intelligente Krop Getbig.dk Bodyman.dk

Flere eksempler på træning hjemme

De bedste trænings og fitness apps i 2023

De bedste trænings og fitness apps i 2023

3 minutters læsning

Markedet er næsten oversvømmet af fitness apps og træningsapps. Du kan få apps til at tracke din træning og din kost, men det kan være svært at vælge mellem ...

Kommentarer