Tohovedede armbøjer (Biceps Brachii)

Hjælp med at forbedre denne side

Tohovedede armbøjer hedder på latin biceps brachii. Musklen laver fleksion i albueleddet, supination af underarm, og bøjning i skulderleddet. Musklen er en del af armens fremadføring, armbøjere.


Musklen biceps brachii er en af de mest synlige muskler i menneskekroppen. Den er placeret på forsiden af overarmen og er ansvarlig for at bøje armen i albuen og rotere den indad. Musklen er også med til at stabilisere skulderleddet.

Biceps brachii er en meget vigtig muskel, og spiller en rolle i mange forskellige funktioner i armen og skulderen.

Hvad er biceps brachii?

Biceps brachii er en tohovedet muskel, der løber fra skulderen til albuen. Det er en af de kraftigste muskler i overkroppen og er ansvarlig for mange forskellige bevægelser, herunder at bøje armen i albuen og dreje den indad.

Hvad er funktionen af biceps brachii-musklen?

Musklen biceps brachii har mange funktioner. Den er ansvarlig for at bøje armen i albuen og dreje den indad. Den er også med til at stabilisere skulderleddet.

Hvorfor er musklen vigtig?

Musklen biceps brachii er vigtig af mange årsager. En af dens vigtigste funktioner er at stabilisere skulderleddet.

Musklen biceps brachii er også ansvarlig for mange andre bevægelser i armen og skulderen, hvilket gør den til en vigtig muskel i hverdagen.

Uden biceps brachii-musklen ville vi ikke kunne gøre mange af de ting, vi tager for givet, f.eks. børste vores hår eller tage en skjorte på.

Musklen biceps brachii er en meget vigtig muskel og spiller en afgørende rolle i armens funktion og bevægelse af arm og skulder.

Hvordan styrker man biceps? Der er mange måder at styrke biceps brachii-musklen på. Nogle af de mest almindelige metoder omfatter styrketræning - både med koncentriske, excentriske og isometriske øvelser.

Ved koncentriske øvelser kontraheres musklen, mens den er forkortet, f.eks. når du bukker en vægt op mod skulderen.

Ekcentriske øvelser indebærer, at musklen forlænges, mens den er spændt, f.eks. når du sænker en vægt ned fra skulderen igen.

Isometriske øvelser indebærer, at musklen holdes i en statisk position, f.eks. nårdu holder en vægt i samme position i længere tid.

Alle disse øvelser kan udføres med vægte, modstandsbånd eller med kropsvægt alene.

Øvelser til biceps brachii

Der er mange forskellige øvelser, der kan udføres for at målrette biceps brachii-musklen. Nogle af de mest almindelige øvelser omfatter:

 • Biceps curls i forskellige variationer
 • Chinups
 • Pulldowns i forskellige variationer

Hvilken øvelse der er bedst for dig, afhænger af dit individuelle fitnessniveau og dine mål.

Almindelige skader, og hvordan man forebygger dem

En af de mest almindelige skader på biceps brachii-musklen er en revne i senen. Dette kan opstå som følge af overbelastning eller pludselig stress på musklen, f.eks. ved at løfte en tung vægt.

For at forebygge denne type skade er det vigtigt at varme ordentligt op før træning og ikke løfte for tunge vægte for ofte.

En anden almindelig skade er seneskedehindebetændelse, som er en betændelse i senen. Dette kan skyldes gentagne bevægelser eller dårlig form, når man løfter vægte.

For at forebygge senebetændelse er det vigtigt at have en god form, når man udfører øvelser, og at man ikke overdriver det. Hvis du begynder at føle smerte, skal du stoppe øvelsen og hvile i et pardage.

Musklen biceps brachii er en meget vigtig muskel, som spiller en afgørende rolle for armens og skulderens funktion og bevægelse. Det er vigtigt at holde denne muskel sund og skadesfri ved at varme ordentligt op før træning, bruge god form og ikke overdrive.Hvis du oplever en skade, skal du stoppe træningen og hvile i et par dage.

Udspring og hæfte for Tohovedede armbøjer (Biceps Brachii)

Udspring: Skulderbladet
Hæfte: Begge underarmsknogler

Tohovedede armbøjer (Biceps Brachii)
Tohovedede armbøjer (Biceps Brachii)

Tohovedede armbøjer (Biceps Brachii) funktion

 • Fleksion i albueleddet.

  Biceps brachii laver en bøjning i armen i albueleddet som sin primære funktion.

 • Supination af underarm.

  Biceps brachii roterer underarmen udad. Dvs. at biceps er vende håndfladen fremad (når du står med hænderne langs siden) og opad (hvis du har strakt armene foran dig).

 • Bøjning i skulderleddet.

  Biceps er med til at bøje skulderleddet, hvilket vil sige at føre overarmen fremad.

Antagonist for Tohovedede armbøjer (Biceps Brachii)

 • Triceps Brachii
Tohovedede armbøjer (Biceps Brachii)
Tohovedede armbøjer (Biceps Brachii)

Kommentarer